Отслабването обикновено се свързва с тежка и дългосрочна програма -

...
Отслабването обикновено се свързва с тежка и дългосрочна програма -
Коментари Харесай

5 начина да отслабнете, докато спите

Отслабването нормално се свързва с тежка и дълготрайна стратегия - би трябвало да си съставите график на тренировките, да контролирате храненето си и непрекъснато да поддържате мотивацията си. Но диетолозите са разкрили няколко трика, които ще ви оказват помощ да отслабвате, до момента в който спите. Представяме ви петте елементарни навика, които ще ви създадат по-стройни без никакви старания.

 

1.      Пийте протеинов коктейл Смята се, че в случай че желаете да отслабнете, е най-добре да не ядете преди лягане или даже да откажете вечерята. Учени от Университета във Флорида обаче са създали изследване, вследствие на което са открили, че участниците в опита, които са пили 30-60 минути преди сън 150 мл. протеинов коктейл, са отслабвали по-бързо от тези, които са си лягали да спят гладни. Освен това при феновете на белтъчинната напитка след време се ускорил метаболизмът и се намалило кръвното налягане.

2.       Гасете лампите Научното издание Biological Rhythms е разгласило отчет за това по какъв начин въздейства светлината на качеството на съня и на телесното тегло. Оказва се, че даже и слабата светлина може да попречи на възобновяване на организма, по тази причина не е добра концепция да заспивате пред тв приемника. Ниското качество на съня след време безусловно ще се отрази както на тежестта ви, по този начин и на положението на кожата ви.

3.       Планирайте утрешния ден Сутрин най-често мотивацията ни е на кота нула, по тази причина е добре да планирате деня си от предната вечер. Пригответе си потребен обяд, сложете си екипа за йога в чантата, направете си нещо здравословно за закуска (можете да накиснете семена чиа или овесени ядки в кокосово мляко). Така ще заспите умерено, знаейки, че сте подготвени за утрешния ден. А на сутринта ще ви е по-лесно да извършите набелязания проект.

4.       Регулирайте отоплението Медицинското издание Diabetes е провело опит, който потвърдил, че доброволците, които са спали при температура 19°C, са нараснали запасите на сиви тлъстини в организма си (това са мазнините, които подкрепят изгарянето на калории). Онези, които са спали на удобна температура от 23°C, не са могли да се похвалят с сходен резултат. Ако ви е мъчно да заспите на студено, можете да си обуете топли чорапи.

5.        Навийте си будилник Според изследване на Университета “Бригам Янг ” дамите, които всяка заран се разсънват почти едновременно, имат по-ниско телесно тегло от тези, които не съблюдават режим на съня. Продължителността и качеството на съня играят огромна роля за контрола на тежестта - за възобновяване човешкият организъм има потребност от към 8 часа здрав сън. Дори и незначителното недоспиване води до повишение на апетита и струпване на непотребни килограми.

Източник: woman.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР