Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да

...
Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да
Коментари Харесай

Съвети как да задържите килограмите след отслабване

Отслабването е една от най-трудните задания, с които можете да се захванете. Трудно е, тъй като би трябвало да се изправите против самите себе си и тялото си, което ще направи всичко допустимо да ви се опълчи.

Но още по-трудно е да задържите постигнатото тегло. Килограмите могат да се върнат толкоз бързо, колкото са били свалени, в случай че допускате някои неточности. Йо-йо резултатът след диети е един от най-често срещаните явления, които блокират постигнатите резултати и ви карат да изпадате в обезсърчение.

Но има някои хитрини, с които всеки ден да се борите незабелязано с риска от връщане на килограмите.

Пълнете чинията си с повече зеленчуци

Зеленчуците са един от най-здравословните избори, които можете да извършите. Те са небогати на калории и с по-ниско наличие на въглехидрати от която и да е друга храна, в това число плодовете. Те са богат източник на фибри, които засищат и спомагат за балансирането на кръвната захар, холестерола, тежестта. Ако извършите зеленчуците съществена част от чинията си на всяко хранене, ще се радвате на красива фигура.

Контрол на размера на порциите

За да задържите тежестта си е значимо да контролирате порциите, които изяждате. Преяждането сигурно е неприятна тактика, която бързо ще ви върне свалените килограми. Ако подхождате умно към всяка паница и се стремите умишлено да контролирате размера на порциите и типа калории, които приемате, ще се увенчаете с дългогодишен триумф във връзка с тежестта.

Движете се колкото се може повече

Ако добавите повече придвижване в всекидневието си, това сигурно ще ви помогне да запазите тежестта си, а фигурата си стегната. Редовните тренировки, ходенето пешком, въздържанието от ескалатори и асансьори е метод да се движите повече всеки ден, като това ще ви помогне освен да задържите килограмите, само че и ще усъвършенства здравословното ви положение във всяко отношение.

Не изключвайте храни

Една от най-лошите тактики е цялостното изключване на някои храни, изключително лакомствата. Ако си повтаряте, че в никакъв случай повече няма да ядете нещо неразрешено, рискът да нарушите обещанието си е огромен. Вместо това гледайте по-реалистично на нещата и не си забранявайте нищо. Позволявайте си по някоя дребна премия понякога. Така ще намалите желанието да се нахвърлите безотговорно върху някое лакомство, което е надалеч по-лошо.

Никога не бъдете крайни

Крайностите не са добър консултант. Всичко е в салдото и златната среда. Бъдете рационални, следете за верните пропорции сред другите хранителни субстанции и макроелементи, поучават от az-jenata.bg. Не се ограничавайте от цели групи макроси, да вземем за пример изключване на въглехидратите или мазнините напълно от менюто. Някои съвременни диети оферират точно такива тактики, които обаче в дълготраен проект могат да имат йо-йо резултат или да повлияят отрицателно на здравословното ви положение.

Не допускайте да прегладнявате

Друга доста известна и също толкоз неприятна тактика е гладуването. Ако мислите, че пропускането на хранене или дългото възпиране от банкет на храна ще ви помогне да намалите приема на калории, грешите. В кратковременен проект това може да работи, само че в дълготраен прегладняването крие риск от внезапно нахвърляне на нездравословни и калорични храни. Вместо това просто не допускайте да огладнеете прекомерно, с цел да се предпазите от преяждане и връщане на килограмите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР