Отслабва се до 30-40 килограмаКогато диетата с разделното хранене нашумя

...
Отслабва се до 30-40 килограмаКогато диетата с разделното хранене нашумя
Коментари Харесай

Разделното хранене чисти кръвта

Отслабва се до 30-40 кг

Когато диетата с разделното хранене нашумя в България, преди повече от 20 години, надали първите є почитатели са подозирали, че правилата й са по-скоро метод на живот. А не краткотрайно съблюдаване на избран хранителен режим. Оказа се, че тъкмо разделното хранене сполучливо се ползва освен за намаляване при затлъстели хора, само че и спомага за прочистването на кръвта, регулирането на метаболизма. След консултация при ендокринолог се предлага и за диабетноболни, контролира положението на чревната флора и дава резултати като предварителна защита против високото кръвно налягане.

Най-общо разделното хранене предлага да не се смесват протеините с въглехидратите и да не се смесват разнообразни типове протеини. По този метод признатата храна се усвоява по-пълноценно и бързо в организма, само че най-важното е, че заобикаляме (или понижаваме до минимум) процесите на бавното разграждане. Благодарение на бързото прекосяване на съвместимите артикули през храносмилателната ни система, експертите означават, че в стомаха не протичат процеси на изгниване и ферментация.

Едно от първите неща, което ще ви кажат диетолозите и почитателите на разделното хранене, е да не ядете пъпеш с каквато и да била друга храна. Динята по тази система също би трябвало да се употребява настрана. Спокойно може да хапнете две пържоли със зеле или със зелена салата. Но печеното месо не може да комбинирате с картофи или ориз, да вземем за пример. Зеленчуците, в които няма или са с доста ниски равнища на скорбяла или високо наличие на други въглехидрати, са подобаващи като гарнитура за всякакво месо или риба – броколи, моркови, гъби, пипер, тиквички и други С картофи, за предпочитане е печени, бихте могли да хапнете салата от краставици, зеле, зелена салата, репички, гъби. Всъщност, тъкмо гъбите бихте могли да ги комбинирате с безусловно всички храни.

За разлика от други диети, които лимитират филийките самун, то при разделното хранене самун може да хапвате, когато сте си приготвили картофи или просто сандвич със сметана и зарзават.

Сиренето, което е добавено към макарони или овесените ядки, не е добра композиция.

Правило при разделното хранене е плодовете да се употребяват преди главно ястие или най-малко час и половина откакто сме завършили с обяда или с вечерята.

Ако желаете да хапнете от всички типове храни в един ден, то тогава би трябвало да спазите “златното предписание ” на разделното хранене – сред храненията да има период от 2-3 часа съгласно последно признатата храна.

При сполучливо използване на разделното хранене се реализират изключителни резултати – смъкват се до 30-40 кг. Последното го признават даже и съперниците на този тип система за приемането на храната, които споделят, че “диетата има йо-йо резултат ”. Но още първоначално започнахме с това, че разделното хранене е метод на живот, и то здравословен. А не диета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР