Отслабналата Социалдемократическа партия на Германия има вероятност да изгуби в

...
Отслабналата Социалдемократическа партия на Германия има вероятност да изгуби в
Коментари Харесай

Загуба на социалдемократите в бастиона им Бавария може да заплаши коалицията с Меркел

Отслабналата Социалдемократическа партия на Германия има възможност да изгуби в провинция Бремен след седем десетилетия доминация на избори през идната седмица, което може да заплаши националната коалиция на канцлера Ангела Меркел , осведоми " Ройтерс ".

Социологическите изследвания преди гласуването в северния търговски град на 26 май, дом на бирата Beck`s, отразяват разочарованието измежду поддръжниците на социалдемократите , които през последните 10 година от интервал от 14 година поддържат ръководството на Меркел.

Ако изгуби Бремен, най-малката провинция с население 680 000 души, това ще е земетресение за социалдемократите , които управляват провинцията от 73 година Няма друга провинция в Германия, която да е била ръководена от една партия толкоз дълъг интервал.

Изборите за Европейски парламент ще се проведат на същия ден и могат да окажат спомагателен напън върху обединението.

С отвращение социалдемократите се причислиха към водената от Меркел коалиция през предходната година. Няколко месеца по-късно спор за мигрантската политика беше близо да събори обединението.

Партията ще направи обзор на ролята си в обединението в края на годината след още три провинциални вота в източната част на страната. Социалдемократите са разграничени дали да останат в обединението.

Но загуба на бременския водач Карстен Зилинг може да принуди доста членове да призоват за предварителни избори.

Социалдемократите получават 25% поддръжка , което е спад от 32,8 на 100 през 2015 година Те са 1% зад християндемократите.

Бавария е с най-високата безработица спрямо останалите провинции. 9,7% са безработните в провинцията спрямо 2,8 на 100 в Бавария.

На национално равнище социалдемократите са подкрепяни от 17 на 100 , откакто доближиха дъно от 20,5% на изборите през 2017 година - най-слабият резултат от 1933 година Консерваторите на Меркел завоюваха 29% поддръжка. Зелените са пред социалдемократите с 19% на федерално равнище. Партията може да се окаже основна за сформиране на ръководство в Бремен.

Малка е вероятността да продължи актуалната коалиция сред социалдемократите и Зелените в Бремен. Мнозина в Социалдемократическата партия се надяват Зилинг да сформира тристранна коалиция, в която да влязат Зелените и радикалната Левица.

Но християндемократите в Бавария са уверени в успеха си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР