Отскоро да не знаеш името на министър-председателя в Австралия вече

...
Отскоро да не знаеш името на министър-председателя в Австралия вече
Коментари Харесай

Мадам Тюсо е в задънена улица

Отскоро да не знаеш името на министър-председателя в Австралия към този момент не се счита за незнание. През последните 10 години на този пост се смениха шест души, а поради следващата смяна във властта Музеят на восъчните фигури на Мадам Тюсо е заставен да се откаже от направата на експонати, изобразяващи австралийски водачи.

Стигна се до такава степен, че от 2015-а медиците от спешна помощ престанаха да питат пациентите си кой е настоящият министър председател на страната, с цел да оценят положението им. Лекарите настояват, че доста от болните се затрудняват да отговорят на този въпрос, само че не поради пропуски в паметта си или поради неразположение. Просто не всички в Австралия съумяват да наблюдават политическите промени. В Twitter даже има специфичен акаунт, който оповестява на всеки половин час името на премиера на страната със саркастичния постскриптум "това е въпрос на време ".

Световноизвестният Музей на восъчните фигури на Мадам Тюсо също е в задънена улица. Австралийското му поделение в Сидни реши да попълни експозицията си с фигурата на премиера Малкълм Търнбул, само че до момента в който успее да приключи работата си, Австралия към този момент имаше нов - Скот Морисън. "Планирахме да сложим фигурата на Търнбул в нашата "Заседателна зала на международните водачи ", само че поради обстановката в Австралия активността в нашето артстудио бе прекратена ", цитира вестник Sydney Morning Herald думите на основния управител на Музея на Мадам Тюсо в Сидни - Марк Конъли. Тържественото разкриване на фигурата на към този момент някогашния министър председател било планувано за 24 октомври, когато Търнбул ще навърши 64 години.

"Едва ли ще успеем да изработим фигура на австралийски министър председател, в случай че не престават да се сменят с такава периодичност. Не бихме желали да трансформираме нашата "Заседателна зала на международните водачи " в сбирка от фигури на някогашни водачи на страната, по тази причина взехме решение към този момент да се откажем от сходни експонати ", изяснява Конъли. И това не е за чудене, като се има поради, че основаването на една восъчна фигура може да отнеме до една година.

През последните 10 години Джулия Гилард е единственият министър председател на страната, чийто восъчен двойник е приключен и експониран в музея преди приключването на мандата й. Впрочем австралийските водачи не

постоянно са се сменяли толкоз постоянно - от 1983 година до 2007 година, да вземем за пример, страната е имала единствено от трима премиер-министри.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР