Отсичането на 32 здрави бора в курортната местност Панагюрски колонии

...
Отсичането на 32 здрави бора в курортната местност Панагюрски колонии
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява изсичането на 32 бора в Панагюрските колонии

Отсичането на 32 здрави бора в курортната околност Панагюрски колонии провокира остро неодобрение в обществените мрежи, предава БНР

Реакцията е вследствие на писмо на Стамена Димова - прочут актуален будител, оповестено във Facebook, в което тя споделя, че боровете са отсечени на улицата, кръстена на татко? - Вергил Димов - министър в последното държавно управление на Константин Муравиев и съден от Народния съд за това. Улицата е кръстена на Димов поради заслугите му в облагородяването на местността Панагюрски колонии и превръщането? в курортно населено място. Според кмета на Панагюрище Никола Белишки сечта е законна. Прокуратурата в Пазарджик обаче стартира инспекция по случая.

" Родителите ми са имали втората вила в Панагюрски колонии. Те са засадили към стотина бора. Страхотна вила. Целият двор беше най-романтичното място в региона. Не сме завоеватели. Кметът Белишки в този момент се оплаква, че ние сме „ колонизирали “ тази земя " ", разяснява Димова.

„ Димов получава 100 квадратни метра, с цел да си построи вила. През 2004 година се прави смяна на Устройствения проект на Панагюрски колонии. Процедурата е задействана от един кмет – Мечев, 2004 година. След това Гергинеков, през 2008 година, подписва заповедта, която не е обжалвана и се основават 3 урегулирани имота. Наследниците на Вергил Димов нямат никакви права върху тези 3 декара. Те са общинска благосъстоятелност! Така е на всички места по документи! Ако те потвърдят, че тези три декара са им подарени бадева, или 10 декара са подарени… дано да донесат документите и ще им учредя това. Що се касае до уважението към Вергил Димов, нали от 2008 година улицата, която минава пред тях, се назовава Вергил Димов. Общината е отдала нужното почитание на този човек. В момента дори тече прокурорска инспекция. Готов съм всичко това да го потвърдя с документи “, съобщи кметът Белишки.

„ По мое предписание няма да се изнесе нито една клонка от там. Нека да отиде експерт, да ги премери и да каже какъв брой кубика са и каква ще бъде в сумата “, съобщи кметът в отговор на обвиняванията, че ще прибере хиляди левове от осъществената сеч.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР