Оценяваме ролята и влиянието на Кралство Йордания в регионален и

...
Оценяваме ролята и влиянието на Кралство Йордания в регионален и
Коментари Харесай

Борисов се хвали пред йорданската принцеса: Трети сме по артефакти в Европа

Оценяваме ролята и въздействието на Кралство Йордания в районен и световен проект, по тази причина задачата пред България е да развиваме взаимноизгодни връзки в области от стратегическа значимост за двете страни. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на срещата си с принцесата на Йордания - Нейно кралско височество Дана Фираз.

Принцеса Фираз е дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО и ръководител на " Петра Нешанъл Тръст " - най-старата национална неправителствена организация в региона на опазването и съхраняването на наследството на Йордания.

Премиерът увери, че Йордания е мечтан сътрудник за България и активизирането на двустранното съдействие в редица сфери потвърждава волята на страната ни за издигането на нивото на връзките сред двете страни.
 Йорданската принцеса впечатлена от развиването на туризма ни
Йорданската принцеса впечатлена от развиването на туризма ни

Ангелкова акцентира, че туризмът и културата могат да ни създадат по-силни и сплотени

Страната ни е с извънреден туристически капацитет и е трета по брой артефакти в Европа след Гърция и Италия , посочи Борисов във връзка развиването на културно-историческия туризъм и стратегиите за внедряване на образованието за предпазване на културното завещание.

Той уточни, че българското държавно управление поддържа концепцията за неразривна връзка сред културата и туризма.

Министър-председателят съобщи, че макар интернационалната конкуренция туризмът от ден на ден утвърждава България като желана дестинация. Той акцентира, че близо 12% от Брутният вътрешен продукт у нас се образува от туризма, който през предходната година за първи път притегли над 9,2 млн. задгранични посетители.

Премиерът уточни и че секторът обгръща 11% от общата претовареност в страната и е част от устойчивото развиване на стопанската система ни.

В рамките на визитата на принцеса Дана Фираз у нас беше контрактувано стартирането на пилотна самодейност за образование на подрастващите в предпазване и запазване на културното завещание, като се употребява опитът на " Петра Нешанъл Тръст " за показване на историческите монументи по подобаващ метод.
 С летен туризъм България изпреварва Кипър, Малта и доста други в Европейски Съюз
С летен туризъм България изпреварва Кипър, Малта и доста други в Европейски Съюз

Сред тях са и Холандия, Ирландия, Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Белгия, Финландия, Дания и Люксембург

За задачата беше контрактувано подписването на Меморандум за съдействие сред Министерство на туризма на България и " Петра Нешанъл Тръст ".

Обезпечаваме опциите за огромни археологически действия на учените освен тъй като сме уверени, че съхранението на културно-историческото завещание е залог за стабилно развиване, а тъй като одобряваме, че задължението ни към него е равноценен на отношението ни към бъдещите генерации, посочи министър председателят.

Той уточни и че различен главен приоритет на българското държавно управление е образованието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР