Оценяваме, че днес, на спешна среща предвид ескалиращото напрежение с

...
Оценяваме, че днес, на спешна среща предвид ескалиращото напрежение с
Коментари Харесай

България оценява подкрепата на Франция за предложението за промяна на правилата за миграция

Оценяваме, че през днешния ден, на незабавна среща поради ескалиращото напрежение с мигрантската рецесия, чухме доста ясно от премиера на Франция, че поддържа предлагането на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз за решаването на многогодишния спор и за намиране на обща, нова политика за убежището. Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева пред български публицисти в Брюксел.

Бих споделила, че в случай че бяхме по-обединени и по-отговорни, и бяхме намерили метод да реализираме консенсус по този в действителност доста сензитивен въпрос още преди две години, може би нямаше да забележим всички последствия и растящото напрежение в редица европейски страни и някои от резултатите на европейските избори. Темата за миграцията се трансформира в централна във вътрешната политика на всяка от страните, уточни тя.

Захариева означи напъните на българското председателство да предложи градивен метод, който да докара до това, че да не се постанова години наред да се търси отговор на въпроса дали има рецесия с миграцията.

Ако още 2012 година имахме изменението на регламента от Дъблин, щеше да бъде ясно, че има и наближава рецесия, и още 2013 година щяхме най-вероятно да реализираме съглашението, което беше подписано през 2016 година сред Европейски Съюз и Турция, съобщи вицепремиерът, представена от Българска телеграфна агенция.

Целта на българското председателство е да има автоматизъм при определянето на това има ли повишен миграционен напън, нужна ли е поддръжка за съответните външни граници, разясни Захариева. По нейните думи решението от 2015 година за наложителното разселване на мигрантите по квоти е довело до неспособност за постигането на единодушие за изменението на разпоредбите.

Вицепремиерът изрази вярата на срещата, свикана от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в неделя, да се откри най-сетне метод въпросът да стигне до решение до края на българското председателство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР