Оценявам случилото се с партийните субсидии като загуба на време

...
Оценявам случилото се с партийните субсидии като загуба на време
Коментари Харесай

Нинова за отложения въпрос със субсидиите: Загуба на време

Оценявам случилото се с партийните дотации като загуба на време – извънредно време е да разсъждаваме всъщност и да решим въпроса. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция по отношение на провелия се съдружен съвет на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ за партийните дотации.

„ По-скоро ме впечатли различен резултат от днешната среща на съдружните сътрудници, че занапред желаят да стартират разговор с парламентарните партии за намиране на рационално решение. Оценявам случилото се тук, като загуба на време и отклонение на публичното внимание от основни въпроси. Защо загуба на време? Може би преди десетина дни от Българска социалистическа партия предложихме тъкмо това. Нашият Национален съвет упълномощи групата да поканим другите парламентарни партии на диалози и доста умерено, аргументирано и без непотребни страсти да решим този въпрос “, уточни Нинова.

Тя напомни, че позицията на партията е „ за “ понижаване на дотацията, само че не на 1 лева и не за отваряне на финансирането към олигарси. „ За страдание на тази наша покана ГЕРБ и патриотите не откликнаха. Днес са взели тъкмо те - същото решение да стартираме диалог. Загубихме може би две седмици, извънредно време е да седнем и да разсъждаваме всъщност и да решим въпроса “, добави Нинова.
На въпрос каква позиция ще пази Българска социалистическа партия, водачът на партията съобщи, че няма извънредно решение за размер на дотацията. „ Ние сме за понижаване и сме създали планове за друга сума. В разговор ще търсим съгласие. Не желаеме ние да постановяваме нещо съответно. Ще им покажем безусловно аргументирано финансово какво е належащо, с цел да може една партия да работи умерено и без значение от частни и външни ползи “, уточни водачът на Българска социалистическа партия. Тя уточни, че не желае през днешния ден да показва число, защото диалогът е отворен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР