Оценявам рееакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще

...
Оценявам рееакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще
Коментари Харесай

Петков от Брюксел: Рееакцията на Митрофанова е недипломатична, остра и груба

" Оценявам рееакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще извикаме нашия дипломат от Русия за съвещания. Всички дипломати знаят какво значи това. Би следвало Русия също да извика своя дипломат у нас ". Това сподели министър председателят Кирил Петков преди срещата на евролидерите в Европейския съвет във връзка изявление на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова.

" Няма български жител, който да се радва непознат посланик да наскърбява българското държавно управление. Цялото държавно управление осъжда това, без значение кой е този посланик. Ние държим на нашите институции. Подобно държание е безусловно неприемливо ", добави Петков.
България се трансформира, всички институции работят. Времето работи в посока на изчистване на корупцията в България, сподели още Петков.

България има ясна, откровена и мощна позиция за войната в Украйна. Правим всичко допустимо, с цел да подкрепим Украйна, само че не посредством военна поддръжка, означи той.

Над 150 военослужещи от Англия ще се причислят към българската бойна група. В момента приказваме и с Италия. В тази кординация демонстрираме една отвореност, една мощ, съобщи той. От министър Заков разбрах, че нашите военослужещи приветстват това да могат да упражняват с техните сътрудници, които са едни от най-хубавите в света.

Очаквайте детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР