Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще

...
Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще
Коментари Харесай

Кирил Петков оцени реакция на Митрофанова като “остра и груба”

Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще извикаме нашия дипломат от Русия за съвещания. Всички дипломати знаят какво значи това, разяснява министър председателят Кирил Петков преди срещата на евролидерите в Европейския съвет. Думите му са в отговор на изявлението на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова от сряда.

Би следвало Русия също да извика своя дипломат у нас, означи Петков. Според него, няма български жител, който да се радва непознат посланик да наскърбява българското държавно управление. “Цялото държавно управление осъжда това, без значение кой е този посланик. Подобно държание е безусловно недопустимо”, добави министър председателят.

Той уточни, че обединението няма различия за Украйна. “Казахме доста ясно, че поддържаме Украйна, украинското държавно управление и военнослужещите. Ние би трябвало да им окажем цялостна поддръжка. Хуманитарната помощ върви. Над 80% от българите не поддържат военната помощ. Ние би трябвало да се съобразяваме с това. Не е хубаво вредата да е по-голяма върху страните, които вършат ограниченията, и по-малка – върху Русия. Замразяването на Руската централна банка е подобен пример”, съобщи министър-председателят и добави, че надали българското въоръжение ще промени хода на войната.

„ Ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз. Не би трябвало да се разграничаваме ”, акцентира министър председателят.

Той е на мнение, че глобите, които се постановат на Русия, би трябвало да са асиметрични – да има огромно въздействие върху съветската страна, само че не и върху страните, които ги вършат. По думите на Петков настояването на Путин газът да бъде плащан в рубли, е опит да стабилизират личната си валута.

Министър-председателят разяснява и арестите на някогашния му сътрудник Бойко Борисов, пиара Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

„ Когато има една и съща информация в българската прокуратура и в европрокуратурата, само че дейностите на двете институции са безусловно разнообразни – едната не желае да повдигне даже досъдебно произвеждане и не може да интервюира господин Божков, а европрокуратурата към този момент го е интервюирала, се вижда какъв брой неефективна и неработеща в българската прокуратура ”.

„ Според мен е неуместно тактическо решение от страна на прокуратурата да се вършат офанзиви против членове на кабинета ”, съобщи Петков във връзка досъдебното произвеждане, което е формирано против вицепремиера Асен Василев.

“Април месец вкарваме спомагателни 740 млн. лева в помощи за цените на тока за бизнеса. Продължаваме да подсигуряваме, че цените на тока за битовите консуматори няма да се покачат”, разгласи още министър председателят.

В четвъртък европейските водачи се събират на среща в Брюксел. Те ще обсъдят съветската военна експанзия против Украйна, разновидностите за помощ за Киев, както и тематиките за сигурността, защитата и енергетиката.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР