Оценките на учениците от матурата по български език и литература

...
Оценките на учениците от матурата по български език и литература
Коментари Харесай

МОН: Без ощетени ученици на матурата по БЕЛ заради липсващите диаграми

Оценките на учениците от матурата по български език и литература (БЕЛ), провела се в петък, изрично няма да бъдат повлияни от техническата неточност при провеждането на изпита, поради която някои възпитаници получиха проби с изчезнала диаграма.

" Техническата неточност от първата матура няма да повлияе на оценката ", увери зам.-министърът на образованието Емилия Лазарова, представена от Българска национална телевизия.

" Това е механически проблем, който ще се обяснява. Всеки съответен проблем ще се поправя настрана в учебните заведения. Става въпрос за дребен брой възпитаници, само че изрично възпитаници и учители няма да бъдат ощетени ", сподели тя.

На изпита по български език и литература в петък се явиха близо 47 000 зрелостници.

Лазарова беше безапелационна, че и " теч " от министерството на образованието няма по какъв начин да има. Взети са ограничения за сигурност.

Днес зрелостниците поставят втория си наложителен държавен зрелостен изпит - по профилиращ предмет, изучаван в 11 и 12 клас, или по доктрина на специалността за учениците от професионалните гимназии.

  " Традиционно измежду най-предпочитаните предмети е британският език. И тази година учениците, които са декларирали полагане на втора матура по британски език профилирана подготовка са 12 00 души. Следват география - 2200 души. По биология искащите са към 2000. Следвани от философия, история и математика ", съобщи Емилия Лазарова - зам.-министър на образованието.

Зам.-министърът на образованието уточни, че 37 изпита ще положат общо на втора матура всички зрелостници. Продължителността на матурата, както и при първата, е 4 часа. Резултатите би трябвало да излязат до 7 юни.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР