Оценката за новите министри ще я даде парламентът. Това каза

...
Оценката за новите министри ще я даде парламентът. Това каза
Коментари Харесай

Радев: Махат министъра на МВР, предлагат секретаря

Оценката за новите министри ще я даде Народното събрание. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти по отношение на дебата в Народното събрание за новите министри в кабинета "Борисов 3 ".

"Нека поработят. Тогава ще им дам оценка “, добави Радев и продължи:

"Парадоксално е. Премиерът маха министър на вътрешните работи поради "мърлявата “ работа на полицията. По закон тази работа се възнамерява, провежда, управлява и управлява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който се предлага за министър “, сподели президентът.

Във връзка със съгласувателната процедура по указа , президентът съобщи:

"Самият факт, че най-накрая държавното управление склони да извърши тази съгласувателна процедура е дребна, само че значима крачка напред в борбата за правда “.

По отношение на изявлението на Цветан Цветанов, че "Румен Радев цели борба ", президентът съобщи, че е престанал от дълго време да го слуша.

Президентът заяви също, че изследва и разисква номинации за парламентарен арбитър.

"За мен са значими освен високите професионални, само че и високи морални качества и опциите и умеенето да отстояваш своята позиция “, съобщи Радев.

"Оказва се, че страната ни има две позиции за Унгария – едната за пред българската аудитория, а другата за пред Съвета на Европейски Съюз ".

По думите на Румен Радев министър председателят е оторизиран да изрази позицията на страната ни по тематиката за Унгария.

Президентът съобщи, че не може да пояснява амбивалентно държание.

"При всички случаи запушването на устата не са европейски правила и не е европейски инструмент. Това работи срещу самия Европейски съюз “, добави президентът.

Вчера стана ясно, че Министерският съвет ще стартира процедура по правене на позиция на България за съответните формати на Съвета на Европейския съюз, в които да се отрази че България не поддържа предлагането на Европейския парламент към Съвета на Европейски Съюз за започване на процедура против Унгария по член 7 от контракта за Европейския съюз.

Каква е играта на Орбан

Защо България на Борисов и Нинова доста наподобява на Унгария на Орбан

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР