Оценката за България от страна на МВФ е възможно най-добрата.

Оценката за България от страна на МВФ е възможно най-добрата. ...

Кристалина Георгиева: България няма нужда от финансова подкрепа, тя е стабилна.

"Оценката за България от страна на МВФ е възможно най-добрата. България няма нужда от нашата финансова подкрепа, тя е стабилна". Това заяви директорката на Международния валутен фонд в интервю за БНТ.
"Ние сме в такава криза, каквато светът не е преживявал. Тя носи със себе си несигурност - все още сме изправени пред предизвикателството икономиката да се възстанови до нивото отпреди кризата, а това едва ли ще стане преди 2021 година", предупреди тя.

Кристалина Георгиева: Без ваксина е малко вероятно пълното възстановяване Кристалина Георгиева: Без ваксина е малко вероятно пълното възстановяване
Глобалната икономика показва признаци на възстановяване от тежкия спад, причинен от пандемията на глобалния коронавирус, но пълното въз...
В условия на продължаваща криза икономическите мерки трябва да продължат, категорична бе Кристалина Георгиева. "Това, което е много важно да кажа на българските зрители и тези, които взимат решения - мерките за подкрепа на икономиката и за подкрепа на хората трябва да продължат. Много страни са изправени пред дилема дали да продължат тези мерки. Нашият призив е "Не го правете". Ако го направите, рискуваме масови фалити, безработица и загуба на постигнатото през последните десетилетия", каза Кристалина Георгиева.
"Много помага фактът, че сме в чакалнята на еврозоната. Това означава, че България има допълнителна защита, а в условията на тази криза това е полезно", каза още тя. "МВФ е единствената организация в света, която държи пулса на икономиката в света като цяло. Даваме бърза оценка на политиките, които са необходими във всеки един момент. Създадохме нов инструмент - да оценяваме мерките в отделни страни и да им помагаме да се учат една от друга", обясни Кристалина Георгиева, като допълни че Фондът се отнася много сериозно към темата за увеличаването на неравенството в света.
Преди дни Кристалина Георгиева бе поставена сред в класацията на американското списание “Тайм” редом с Тръмп, Меркел и Урсула фон дер Лайен.

Източник: actualno.com