Оценката на въздействие е предпоставка Комисията по транспорт и туризъм

...
Оценката на въздействие е предпоставка Комисията по транспорт и туризъм
Коментари Харесай

Желязков опита да убеди председателя на транспортната комисия на ЕП за промени в пакет Мобилност

Оценката на влияние е причина Комисията по превоз и туризъм на Европейския парламент да одобри в съгласие и заслужено решение по трите досиета от пакета " Мобилност I ", защото преди този момент тази опция беше пропусната. С тези думи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков се обърна към ръководителя на транспортната комисия в Европейския парламент Карима Дели, оповестиха от Министерството на превоза.
По думите на Желязков в този момент е моментът да се употребява спокойствието след европейските избори, с цел да се построи постоянна основа за бъдещия развой на договаряния и триалози по пакета.
Министърът уточни някои от проблематичните текстове за единомислещите страни членки. Първият сериозен миг е условието за постоянно връщане на транспортното средство, което значи, че водачът ще бъде длъжен, срещу волята си, да прекарва спомагателни седмици в придвижване. Това ще усили празните курсове, като по този метод ще се завишат равнищата на нездравословните излъчванията, което опонира на всички европейски политики в региона на запазване на околната среда и климата, означи Росен Желязков. Връщането на транспортното средство не усъвършенства обществените права на лидера, безапелационен е той.
Според транспортния министър, втората неприемлива рестриктивна мярка , за която Европа не е готова, е възбраната за превозване на седмичната отмора в кабината на транспортното средство. " В Европейски Съюз не доближават към 400 000 безвредни и сигурни места за паркиране – това е заключението от изследване, оповестено от Европейската комисия ", съобщи Желязков.
Като трети значителен недостатък в предлаганите политики Росен Желязков уточни неналичието на оценка на въздействието при въвеждането на нов модел за интернационалния превоз. " Това е дискриминация против транспортния модел на страните членки, чиито стопански системи не допускат предпочитано осъществяване на двустранни интервенции ", посочи министърът.
Той прикани членовете на новоизбрания Европейски парламент и на Комисията по превоз и туризъм да преразгледат досегашната позиция по пакет " Мобилност I ", като одобряват реален метод, който да улесни междуинституционалните договаряния.
По време на срещата Карима Дели препотвърди своето желание да предложи в края на септември дата за гласоподаване за предоставяне на мандат за провеждането на триалози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР