Оценката на резултатите от изборите, която даде националният съвет на

...
Оценката на резултатите от изборите, която даде националният съвет на
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Исканията за оставки са само пред медиите, това е лицемерно

Оценката на резултатите от изборите, която даде националният съвет на вчерашния конгрес на Българска социалистическа партия, е добра, само че е непълен броят на определените кметове и общински съветници, защото си бяхме сложили по-голяма цел брой общински съветници. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Това, което беше установено на този конгрес, бе, че има готовност, има предпочитание за смяна в страната, обаче има фактори, които пречат това нещо да се случи - пазаруване на гласове, заплашване на хора и претенденти, включване на Министерство на вътрешните работи в предизборния развой и самата акция. За всичко това има подадени сигнали, сподели още Свиленски.

Той съобщи, че смяната в Българска социалистическа партия е почнала преди 3-4 години и не стопира.

Исканията за оставки са единствено пред медиите, през вчерашния ден на форума беше мястото за искане на оставки, само че никой от членовете не сложи въпросът. Никакво предпочитание не видях в тези, които желаеха оставки, да си ги отстояват. Това е едно двулично държание, когато пред медиите искаш да покажеш позиция, само че нямаш причини, безапелационен беше Свиленски.

На изявлението на Сергей Станишев, че Българска социалистическа партия не може да стане опция на ръководещите, той отговори по този начин: Вече 3 следващи години Българска социалистическа партия демонстрира растеж на своята поддръжка в обществото. Спечелихме президентските избори, след това на парламентарните два пъти повишихме броя на народните представители, идващите европейски избори - един евродепутат допълнително, на локалните избори - 4 регионални града повече. Как тъкмо господин Станишев или някой различен си показва внезапното завръщане на Българска социалистическа партия с 80-90%, попита Свиленски.

Той сподели, че конгресът на Българска социалистическа партия следващата година ще бъде до 15 май.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР