Оценката на президента Румен Радев е, че в скандала с

...
Оценката на президента Румен Радев е, че в скандала с
Коментари Харесай

Президентът за сделката с ЧЕЗ: Отговорността остава в България

Оценката на президента Румен Радев е, че в абсурда с продажбата на ЧЕЗ жертва не е властта, а всички български жители, клиенти на сдружението. Държавният глава разгласи, че е подготвен да приказва с чешкия си сътрудник Милош Земан по тази тематика. Представители на президентската институция ще участват на утрешното съвещание на парламентарните комисии за договорката с ЧЕЗ.

Президентът Радев акцентира, че на въпросите, които зададе през вчерашния ден по договорката за ЧЕЗ, вместо отговори е получил единствено препоръки от премира Борисов.
Румен Радев - президент на Република България: Видяхте, че тази заран никой не почете настояването на Народното събрание за чуване, чух дори закани към някакви " гадове ".
Според президента в абсурда с продажбата на ЧЕЗ пострадали са хората и още веднъж попита.
Румен Радев - президент на Република България: Как по този начин тази компания без история, без потенциал получава такива огромни банкови гаранции? Кои са банките и какви са най-много механизмите за финансиране? И получила ли е тази компания политическа поддръжка, с цел да бъдат банките толкоз великодушни към нея? И по какъв начин по този начин виновните институции научават и стартират да работят постфактум? Ето това са въпросите.
Българска национална телевизия: Вие податлив ли сте да говорите с чешкия президент Земан, по този начин както ви прикани премиера, по тази тематика?
Румен Радев - президент на Република България: Разбира се, че съм податлив, само че дано не забравяме отговорността по този случай остава в България. Отговорността не може да се търси отвън България.
Румен Радев би свикал КСНС не за ЧЕЗ или АЕЦ " Белене ", тъй като са частни случаи, а на тематика енергетика. Големият проблем съгласно него е, че няма национална тактика за развиването на енергетиката в средносрочен и дълготраен проект.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР