Оценката на Morgan Stanley е, че космическата икономика ще нарасне

...
Оценката на Morgan Stanley е, че космическата икономика ще нарасне
Коментари Харесай

Morgan Stanley оценява бизнеса на Джеф Безос с интернет сателити в Космоса на 100 млрд. долара

Оценката на Morgan Stanley е, че галактическата стопанска система ще нарасне до повече от 1 трлн. $ през идващите 20 години.

© SpaceX Технологичният колос Amazon се пробва да разшири своята онлайн империя, а от капиталовата банка Morgan Stanley от ден на ден се убеждават, че концепцията за сателитен интернет може да бъде един от най-печелившите бизнеси. Проектът Kuiper на Amazon има за цел да сътвори мрежа от 3236 мини спътника, които да обезпечават високоскоростен интернет за всяко кътче на земята, написа CNBC.

Докато Amazon към момента не е определила краен период за осъществяване, нито какъв брой ще коства самият план, в своя записка до вложителите анализаторът Адам Джонас от Morgan Stanley акцентира капацитета на мрежата.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. Интернет от Космоса

Според него планът Kuiper съставлява " опция на стойност 100 милиарда $ ". Това го прави важен състезател в бранша на безжични услуги за потребителите. Оценката на Morgan Stanley е, че галактическата стопанска система ще нарасне до повече от 1 трлн. $ през идващите 20 години. Бележката на Джонас се отнася за няколко компании, " които пробиват в Космоса ", като в нея се обръща особено внимание на галактическия стартъп на Безос Blue Origin.

Миналата година Amazon нае някогашния водач на сателитната стратегия на SpaceX (частната галактическа компания на Илън Мъск). Сега планът Kuiper изправя фирмите на двамата бизнесмени една против друга в конкуренцията за създаване на интернет мрежи от спътници последващо потомство.

" Ние считаме, че вложителите биха обърнали внимание на напредъка на Джеф Безос в Космоса, защото демонстрира воля и все по-голяма финансова непоклатимост за добра работа ", сподели Джонас.

В бележката на Morgan Stanley фокусът пада най-много върху Blue Origin. Компанията скоро ще завърши построяването на ракетата си за галактически туризъм, а също така привършва работата по солидната си ракета за изстрелване на галактически кораби в орбита, както и по самолета за транспорт на хора до Луната. А каква в действителност е тайната на Безос - милиардерът печели от акциите на Amazon 1 милиарда $ годишно и влага сумата в фантазията си за живот в Космоса, на която дава щанс посредством Blue Origin.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР