Оценката Много добър 5, която премиерът в оставка Кирил Петков

...
Оценката Много добър 5, която премиерът в оставка Кирил Петков
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Шансовете за правителство са 10% и пистата към предсрочни избори е открита

Оценката Много добър 5, която министър председателят в оставка Кирил Петков даде на миналото ръководство, е знак за подготовка за предварителни избори, сподели в предаването " Неделя 150 " Боряна Димитрова, шеф на " Алфа рисърч ".

Според изследванията на организацията публичното мнение е разграничено - 46% считат, че би трябвало да се върви на избори, а 47% - че би трябвало да се направи опит за сформиране на ново държавно управление в границите на 46-я парламент.

Според Димитрова се следи " усмиряване на растежа на " Възраждане " и делене на ляво-русофилското пространство сред Българска социалистическа партия, " Български напредък " на Стефан Янев и " Възраждане ", а в " ИТН " се следи ясно продължаващ декаданс.

Социоложката е скептична към бъдещето на технократски кабинет, тъй като този метод би претендирал регенериране на " ИТН " и сега политическите играчи са в режим “Знам какво направи предишното лято ”. Малка е и вероятността съгласно нея " Продължаваме промяната " да даде поддръжката си за най-малкия съдружен сътрудник.

Според нея " Продължаваме промяната " са поели пое неверен метод посредством търсенето на обособени депутати и той е образец за пожелателно мислене. " Тезата, че е допустимо огромно болшинство от 140 депутати също е пожелателна. Нямаме никакви индикации, че е допустимо да се получи друга обстановка в идващ парламент. Възможно е Политическа партия да бъде още веднъж първа политическа мощ, само че с нежно болшинство пред втората, третата и с много фрагментиран парламент ".

" Обикновено Народното събрание се владее от ръководещите, а улицата - от опозицията, а в България имаме парадоксалната обстановка, при която това е противоположното ", установи още Боряна Димитрова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР