Оценката колко е заслужена почивката на народните представители дават избирателите.

...
Оценката колко е заслужена почивката на народните представители дават избирателите.
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Правителството, а не парламентът, осъществява социалната политика

Оценката какъв брой е заслужена почивката на народните представители дават гласоподавателите. От метода, по който ще ни изпратят, можем да си създадем изводите, че някой не си е приключил работата. Това съобщи в изявление за БНР депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид във връзка желанието на протестиращите пред Парламента майки на деца с увреждания да изпратят депутатите след последния им работен ден в тази парламентарна сесия с гумени играчки.

„ Правителството реализира обществената политика. Да се трансферира всеки парещ картоф на Народното събрание - това стана процедура в България. Абсолютно всеки проблем, който повдигат хората, с грациозен пас от страна на някой министър, вицепремиер или министър председател се трансферира на Народното събрание ", сподели Хамид.

Въпреки че главен акцент в миналия политически сезон е било европредседателството, изненадата в него, съгласно Хамид, е пристигнала от ръководещите, които „ всекидневно генерираха скандал след скандал ": „ Председателството отмина. Остана горчивия привкус на огромните упования, които бяха авансово дадени и които, естествено, нямаше по какъв начин да бъдат осъществени при едно рутинно председателството. България не съумя да сложи своите стратегически цели и не съумя да извлече изгода от това ".

Правителство е положило големи старания за интеграцията на Македония в НАТО, а български представители не са били поканени на подписването на контракта сред Заев и Ципрас посочи той. Хамид разкритикува и честите законодателни промени в края на политическия сезон: „ В Народното събрание се внасяха, оттегляха, изменяха закони с напълно лобистки темперамент. Чуваха се обвинявания сред членовете на обединението в лобизъм. Те не престават и отекват със страшна мощ в обществото. Парламентът съумя сред свадите да одобри няколко положителни закона, само че това е всичко. Бих оценил активността на този парламент като е цялостен неуспех ".

Като добър закон той дефинира измененията в Административно-процесуалния кодекс внасят сериозна промяна в административното правосъдие и поправките в гражданско-процесуалния кодекс в същата посока. Хамид още веднъж изрази разбиране, че не е било нужно националисти да влизат в ръководството на страната и посочи, че „ пътищата водят към тях ", когато се наблюдава кой внася лобистите законопроекти. Последното президентско несъгласие, което първи път мина, съгласно Хамид, няма да промени нещо в атмосферата в Народното събрание. Законът е бил признат „ на правилото проба-грешка ", по който работи държавното управление, изясни той.

Краят на настоящия политически сезон безспорно вещае гореща есен, разяснява той. Законът „ Пеевски " също ще остане за есента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР