Оценка за свършеното в последните години - така определи значението

...
Оценка за свършеното в последните години - така определи значението
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Всяка коалиция е компромис

Оценка за свършеното в последните години - по този начин дефинира смисъла на разултатите от идните локални избори вицепремиерът Томислав Дончев. Той разяснява и шпионския скандал и проруските настроения в съдружния сътрудник на ГЕРБ - " Атака " като сподели, че всяка коалиция съставлява компромис.

Според последното изследване на " Алфа Рисърч " Дончев има най-високо утвърждение измежду министрите в кабинета. Той благодари за поддръжката.
" Обществената поддръжка се печели мъчно, изисква се много време и доста бързо може да изчезне. Въпросът е публичната поддръжка да не е мотор на суетата, а късмет да се свърши нещо ", добави Дончев.
За вицепремиера едно от най-големите провокации пред политиците е да обяснят на обществото какво вършат.

Във връзка с локалните избори, Дончев разяснява:
" Трябва да бъде съревнование. Но не съревнование кой най-добре може да наплюе и окаля повече другия, най-добре да бъде съревнование по хрумвания, цели, качества. "
Значението на локалните избори и съответно вота в София Дончев дефинира по този начин:
" Местни избори по принцип отразяват няколко неща. Със сигурност отразяват националната политическа обстановка, т.е. поддръжката за дадена политическа мощ, от която е единият или другият претендент. В съответния случай сигурно ще значат оценка за свършеното през миналите години. Ще значат и лична поддръжка за този, който е определен. "
Партньорството със Съюз на демократичните сили на идните избори Дончев разказа като " опит за консолидация в дясно ".

За проруската позиция на " Атака " и мястото ѝ в ръководството Дончев сподели:
" Всяка коалиция е компромис. Това не е първият ни опит в съдружно ръководство. Става въпрос за разнообразни политически сили с разнообразни визии, които съумяват да намерят някакъв общ пакет цели и да образуват парламентарна структура, която разрешава ръководство. "
Вицепремиерът изясни, че ролята на тайния клиент е освен да бъде следена любезността на държавните чиновници, само че и дали подхождат на условията за позицията, на която са наети.

Като приоритет Дончев очерта намаляването на връзката на хартия - както в администрацията, по този начин и сред жителите и администрацията.

Целия диалог чуйте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР