Оценка Боеготов получи национален поддържащ елемент и лекоманеврена рота (4-и

...
Оценка Боеготов получи национален поддържащ елемент и лекоманеврена рота (4-и
Коментари Харесай

Оценка Боеготов получи национален поддържащ елемент и лекоманеврена рота от Сухопътните войски

Оценка " Боеготов " получи народен поддържащ детайл и лекоманеврена рота (4-и артилерийски полк - Асеновград, и 61-ва механизирана бригада - Карлово), след сертификационно тактико-специално обучение, оповестиха от Министерството на защитата.

Целта е била да се ревизира и оцени готовността на формированието за дежурство в междинния запас на интервенцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина - " Алтеа ", и в оперативния запас на интервенцията на НАТО в Косово. Сертификацията е била от 23 до 25 юни . Тя включва брифинг на асистент националния пълководец на контингента подполковник Недялко Киров от 4-и артилерийски полк, инспекция на оборудването, оборудването и окомплектоването на военнослужещите, и изпит за познаване на общоприетите оперативни процедури и разпоредбите за потребление и приложимост на мощ в зоната на интервенцията.

Процесът на узаконяване е приключил с тактико-специално обучение , по време на което военнослужещите са изпълнявали задания по защита и защита на обекти, попречване и битка против всеобщи безредици; осъществяване на пеши и механизиран патрул; защита на значими публични лица; взаимоотношение с органите на локалната власт; разкриване и докладване за неподготвено взривно устройство по наблюдаване на заложен маршрут; обезпечаване на пропускателния режим въз основата.

Командир на лекоманеврената рота е капитан Калоян Димитров от 4-и артилерийски полк.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР