Оценихме по данните на всички служби, че към момента няма

...
Оценихме по данните на всички служби, че към момента няма
Коментари Харесай

Радев: Търсим варианти за гарантиране на енергийните доставки

Оценихме по данните на всички служби, че все още няма директна военна опасност за сигурността на България, само че има редица опасности. Затова се търсят разновидности да не се допусне спиране на доставките на газ, петрол и артикули от първа нужда. Това разгласи президентът Румен след срещата в президентството на държавните институции във връзка със обстановката в Украйна. 

Във ход е пълномащабна стандартна интервенция на Руската федерация с всички вероятни сили и средства, с нанасяне на удари по сериозната инфраструктура и значими военни обекти на територията на цяла Украйна. Това е безусловно неприемливо. В 21 век в Европа да летят стратегически бомбардировачи, ракети; въздушни и морски десанти с удари по суверенна страна, е изрично неприемливо, акцентира президентът.

" Оценяваме сега рисковете, касаещи въздушните и морски пътища, енергийните трасета, цялата система за доставка ”, уточни президентът. И добави: " Търсят се и се работи по всевъзможни различни трасета и доставки. В ход са действия, които да защитят България във връзка с киберсигурността. " " България ще работи интензивно за своята отбрана в границите на НАТО ", безапелационен бе Румен Радев.

Премиерът Кирил Петков уточни, че се готви сухопътна евакуация на българи от Украйна. Към момента към 102-ма български жители са декларирали предпочитание да бъдат евакуирани от Украйна, оповестиха от Министерство на външните работи.  До 4000 индивида ще се настанят краткотрайно в наши хотели. " Осъждаме остро дейностите на Руската федерация. Това е неприемливо. България ще бъде сътрудник, който ще приказва с един глас с Европейския съюз и НАТО ", изтъкна министър-председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР