Оцеляването и защитата на сръбския народ в Косово е дълогсрочна

...
Оцеляването и защитата на сръбския народ в Косово е дълогсрочна
Коментари Харесай

Дачич: Защитата на сърбите в Косово е дългосрочна цел на Белград

Оцеляването и отбраната на сръбския народ в Косово е дълогсрочна цел на политиката на Белград, съобщи през днешния ден сръбският външен министър Ивица Дачич в послание към бъдещите военни представители на Сърбия в Русия, Съединени американски щати, Германия, Франция и България, съобщи ТАСС.

" Приоритетите на външната политика на Сърбия, които в същото време са неотделими от отбраната на нашата национална сигурност, са ясно избрани. Това е на първо място отбраната на териториалната ни целокупност, където изключително значим е въпросът за Косово. Оцеляването и отбраната на сърбите в Косово е наша значима, дълготрайна цел, само че и един от главните претекстове за разговора с Прищина. Постигането на компромисно решение по въпроса за Косово ние виждаме като единствен правилен излаз от процеса на нормализиране на връзките, който може да бъде резистентен за дълготрайно време ", сподели Дачич.

Министърът добави, че различен приоритет на външната политика на страната е сполучливото довеждане докрай на процеса на европейска интеграция, която е стратегическа външнополитическа цел на Белград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР