Оцеляла от Холокоста председателства днес първото заседание на доминирания от

...
Оцеляла от Холокоста председателства днес първото заседание на доминирания от
Коментари Харесай

Оцеляла от Холокоста ръководи първото заседание на италианския парламент

Оцеляла от Холокоста ръководи през днешния ден първото съвещание на доминирания от десницата нов италиански парламент, припомняйки заплахите от фашизма, откакто най-дясната коалиция от Втората международна война насам пое контрола над горната и долната камара на законодателния орган, съобщи Ройтерс.

Лилиана Сегре е единственият член на еврейско семейство, оживял в нацисткия концентрационен лагер " Аушвиц ". Тя подсети на законодателите за идната 100-годишнина от Похода към Рим, който издигна на власт италианския фашистки водач Бенито Мусолини.
Начело на консервативния блок, който ще поеме властта в Италия, е националистическата партия " Италиански братя ", водеща началото си от постфашистка формация, учредена от последователи на Мусолини.

" Не е допустимо да не усещам лек световъртеж, когато си спомня, че същото това малко момиче, което в един ден като днешния, през 1938 година се чувстваше  неутешимо и комплицирано,  което бе насила от расистките закони да остави празен чина си в началното учебно заведение, в този момент по чудноват поврат на ориста е застанало на най-престижната естрада в Сената ", сподели Сегре.

Сегре е на 92 години. Тя е доживотен сенатор и като най-възрастния член на горната камара откри първото съвещание на Народното събрание.
Първото обвързване на Сената ще бъде да избере непрекъснат ръководител, за поста на който съвсем несъмнено ще бъде определен Иняцио Ла Руса - почитан член на партията " Италиански братя ", която завоюва 26 % от гласовете на изборите на 25 септември и станаха първа политическа мощ в Италия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР