Оцелелите от опустошителното земетресение, при което миналия месец загинаха 116

...
Оцелелите от опустошителното земетресение, при което миналия месец загинаха 116
Коментари Харесай

Град-контейнер за оцелелите от земетресението в Измир

Оцелелите от опустошителното земетресение, при което предишния месец починаха 116 души в западната провинция Измир, се приспособяват към нов живот в „ град-контейнер “, сглобяеми звена за тези, които са изгубили домовете си.

Семейства, чиито къщи бяха унищожени или мощно развалени от земетресението, започнаха да се заселват в сглобяемите блокове тази седмица след пренасяне от палатки. Това ще бъде последният им краткотраен дом преди построяването на нови жилища в региона за оживелите.

Земетресението с магнитуд 6,6 е унищожило над дузина здания и е развалило редица други. Правителствените организации и благотворителните организации бяха разпънали палатки след земетресението и неотдавна приключиха инсталирането на сглобяеми блокове преди настъпването на зимата. Контейнерният град, основан в Байракли, един от регионите, най-силно наранени от земетресението, в днешно време не се разграничава от елементарен квартал в провинцията.

Освен контузията от бедствието, хората са възобновили живота си, до момента в който децата играят игри по алеите сред редиците от съединени жилища.

Досега четиридесет и четири фамилии са заселени в 493 краткотрайни къщи, построени на повърхност от 46 000 квадратни метра. Една алея в този нов град е кръстена на Айда Гезгин, а друга на Елиф Перинчек, две млади девойки оживели от земетресението, които бяха изтеглени от руините надлежно 91 и 65 часа след земетресението. Всяка сглобяема единица съдържа кухня, хол, спалня и баня. Скоро в контейнерния град ще бъдат конфигурирани и детски площадки.

Правителството скоро ще стартира построяването на нови, постоянни жилища за хора, изгубили домове при земетресението и за тези, които трябваше да изтеглят развалените здания. Първоначално ще бъдат издигнати 5000 резиденции и се чака тяхното създаване да завърши в границите на една година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР