Оцелелите 7 души от изгорелия автобус са настанени в Пирогов

...
Оцелелите 7 души от изгорелия автобус са настанени в Пирогов
Коментари Харесай

Стабилно е състоянието на ранените в катастрофата на АМ Струма

Оцелелите 7 души от изгорелия рейс са настанени в " Пирогов " с друга степен на изгаряния, един е с фрактура. В болничното заведение по-рано бяха министър председателят на РСМ Зоран Заев и министрите на опазването на здравето и външните работи на западната ни съседка.

Състоянието им остава устойчиво, като един от тях е в травматология. Други двама са в отделението за изгарания, един в реанимация. Те са без заплаха за живота.

Последните хора, които се видяха и разговаряха с тях, бяха основният прокурор на РСМ и представителят на Иван Гешев Сийка Милева. По думите на Милева те са в доста неприятно психическо положение и още са в потрес от случая.



" Травмите не са тежки, в устойчиво положение са. Няма заплаха за живота им, всичките съвещания и проучвания, които би трябвало, са направени и предстоят обработка на раните, покриване на някои изгаряния, които са относително леки, може да се наложи някои оперативни интервенции от травматолозите, които също са леки. С две думи, всичко каквото би трябвало за жителите на Република Северна Македония е направено, както се прави за всеки жител от страната в България ", съобщи шефът на " Пирогов " проф. Иван Поромански.

Най-младият пациент, настанен в " Пирогов ", е на 16 години най-възрастният - на 50. Пред болничното заведение има и родственици на потърпевшите, които не престават да се пробват да схванат повече информация за околните си.

" Имаме 5 от семейството - майка, две лели и две братовчедки. Майката е на 71 години, двете лели са на 57 и 58 години и братовчедките на 21 и 22 години. Имало е три рейса, само че ние не знаехме те в кой са. По пътя ни пуснаха запис от телефон, че нашето семейство е било в рейса. Приятели от полицията ни пуснаха записа. Автоматично тези, които са оживели са тук, а тези, които са починали, са там ", описа Севдел Абдуловски.



По тематиката работиха: Айше Сали и Цанка Николова



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР