Оцелели ученици от масовата стрелба в гимназия във Флорида планират

...
Оцелели ученици от масовата стрелба в гимназия във Флорида планират
Коментари Харесай

Оцелели от касапницата във Флорида обсаждат Вашингтон

Оцелели възпитаници от всеобщата пукотевица в гимназия във Флорида възнамеряват поход във Вашингтон с гледище законодателите да подхващат стъпки за по-строг надзор на продажбата на оръжия. Нападението предходната седмица, което лиши живота на 17 души, е най-смъртоносното в американско образователно заведение по-късно в гимназията " Санди Хук " в щата Кънектикът през 2012, оповестява БНР. Учениците имат намерение да се насочат на поход на 24 март, като задачата им ще бъде да създадат децата и техните фамилии приоритет за законодателите. Очаква се плануваното шествие да въодушеви сходни събития и в други градове.

В Паркланд, Флорида, недалече от нещастието, се организира протест, на който за следващ път се настоя за ограничения за по-строг надзор при продажбата на оръжия. АП цитира един от присъствалите оживели възпитаници, който също възнамерява да се включи в шествието във Вашингтон. 19-годишният Крис Грейди припомнил нещастието от гимназията " Санди Хук " от 2012 и добавил: Искаме да бъдем гласът на тези деца и хилядите други, които са били наранени от сходни нещастия.

Във връзка със случилото се президентът Доналд Тръмп съобщи, че ФБР са пропуснали да реагират по сигнал за Николас Круз - обвинявания за стрелбата в гимназията, тъй като са били прекомерно заети с следствието по тематиката с Русия. Междувременно от Белия дом показаха, че президентът ще изслуша възпитаници и студенти от гимназията във Флорида тази седмица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР