Отсега да говорим каква ще бъде платената зона за паркиране

...
Отсега да говорим каква ще бъде платената зона за паркиране
Коментари Харесай

Общинският съвет прие червената зона за паркиране, но от 2035 г.

Отсега да приказваме каква ще бъде платената зона за паркиране след 15 години е несериозно. Въобще не може да се слага въпросната цена за паркиране в синя зона (3 лева./час) ", съобщи Йорданка Фандъкова във връзка признатия през днешния ден от общинския съвет План за устойчива градска подвижност. В него се показват пътищата по какъв начин до 2035 година да се оформи нова, алена, зона за паркиране в центъра на София, както и да се разширят синята и зелената чак до " Младост " и " Люлин ".

Изграждането на буферни паркинги е належащата задача за понижаване на колите в града за момента, означи кметът и уточни, че скоро ще има още два по третата линия на метрото – в Овча купел и на Околовръстния път при Горна баня.

" Това е стратегически документ, който засяга проектите на общината до 2035 година ", съобщи и Зафир Зарков, ръководител на Транспортната комисия на общината. Той акцентира, че задачата е да се даде преимущество на пешеходното напредване в града и на градския превоз. Личните коли би трябвало да станат последна опция за напредване в София, с цел да имаме повече екология, сподели Зарков.

Приети са над 200 ограничения и рекомендации в този План за устойчива градска подвижност – червени зони за паркиране, увеличени цени в сините и зелени зони – всички тези ограничения не са предмет на скорошно разискване, съобщи Зарков. " Нямаме желание да покачваме цените за платено паркиране, нито обсега на в този момент настоящите синя и зелена зона ", застрахова се още веднъж той и съобщи, че тези ограничения ще се ползват в идващите мандати на Столичния общински съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР