"Отсечката на Околовръстното между бул. "Братя Бъкстон" и АМ "Люлин"

...
"Отсечката на Околовръстното между бул. "Братя Бъкстон" и АМ "Люлин"
Коментари Харесай

Правена по уникален начин частта от Околовръстното между бул. Бъкстон и АМ Люлин

"Отсечката на Околовръстното сред бул. "Братя Бъкстон " и Автомагистрала "Люлин " е най-сложното оборудване в целия Околовръстен път. Такова оборудване в България не е правено ", разяснява пред Българска национална телевизия основният проектант на София Здравко Здравков.

Той изясни, че градежът на метростанция до Витоша включва създаване на нов транспортен хъб с нова автогара и буферен паркинг. "Ако намерим метод да създадем интермодален хъб на Околовръстното, такова нещо ще бъде неповторимо за света ", безапелационен е основният проектант.

Той разяснява и казуса с къщата на Иван Гешов в София, като изясни, че 50 000 лева е последната глоба към притежателите, която е била понижена на 20 000 лева "Очевидно има отвращение от страна на притежателя да я резервира. Ние работим за механизъм, който да подкрепя тези притежатели посредством програмата за културно завещание ", изясни основният проектант.

За дълго чаканата реорганизация на площад "Света Неделя " Здравков съобщи, че сега с екипа на италианските проектанти се събират изходни данни и от другата седмица стартира работа. Заради пандемията просто нещата се отложиха, добави архитектът.

Предстои и започването на работата по разширението на пешеходната зона от улица "Съборна " до Градската градина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР