Отсечка по АМ Струма - км 6,5 км след Благоевград,

...
Отсечка по АМ Струма - км 6,5 км след Благоевград,
Коментари Харесай

Пускат 6,5 км от АМ Струма - след Благоевград, малко по-рано

Отсечка по Автомагистрала " Струма " - км 6,5 км след Благоевград, ще пусната по-рано от плануваното, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

В финален стадий са строителните работи в сектор, част от лот 3.1 на Автомагистрала " Струма " сред Благоевград и правата преди бъдещия тунел " Железница ", прецизираха от ведомството на Петя Аврамова.
 Започна преместването на
Започна преместването на " Скаптопара " от пътя на Автомагистрала " Струма "

Проектът на АПИ е подготвен

Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция при идните почивните дни и дейния летен сезон, сподели министърът, която инспектира дружно с ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски строителните действия.

Проверката бе по сектор 1 от лота, който стартира от края на построения през ноември 2015 година лот 2 Дупница - Благоевград и продължава до новоизградения пътен възел " Благоевград-Юг ", който се намира след електрическата подстанция на основен път Е-79.

Дължината на правата е към 6.5 км . По увещание на ведомството с нея ще се заобикаля влизането в Благоевград и основаването на тапи в градските кръстовища.

Лот 3.1 е с обща дължина 12,6 км . Проектът включва осъществяването на два сектора, като работата по втория продължава.
 Нямало напън върху инж. Дамян Дамянов за Автомагистрала
Нямало напън върху инж. Дамян Дамянов за Автомагистрала " Струма "

По думите му няма разумно пояснение за противозаконните сондажи по трасето

Вече завърши и преместването на археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на автомагистралата край село Покровник .

Индикативната стойност на осъществяваните действия по пренасяне и теренна консервация на археологическите полезности, както и построяването на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е 1,2 млн. лева

Предстои изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и план за цялостното му експониране и социализация, което от АПИ твърдят, че е отвън тяхната компетентност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР