„Отсъствието от дебат за партийната субсидия означава, че народните представители

...
„Отсъствието от дебат за партийната субсидия означава, че народните представители
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Народните представители от ГЕРБ и ОП са просто придатък на министър - председателя

„ Отсъствието от спор за партийната дотация значи, че народните представители от ГЕРБ и Оперативна програма нямат лична воля. Те са просто елементарен придатък на министър-председателя ". Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев и напомни, че от Българска социалистическа партия са декларирали, че ще поканят всички политически сили на разговор по отношение на размера на партийните дотации. По думите му те са отправили публични предложения към трите съществени политически сили, а от ГЕРБ са дали отговор, че те няма да се явят на срещата, тъй като мнението им е, че партийната дотация би трябвало да бъде 1 лев на действителен глас. „ Очаквахме Обединените патриоти, само че те отсъстват. В 12:15 часа чакаме Движение за права и свободи ", разяснява Стойнев.
„ Отказът на депутатите на ГЕРБ и Оперативна програма от парламентарен и публичен диалог по тематиката за финансирането на политически партии за нас значи няколко неща. На първо място - това е срамно самопризнание за подчинената роля на Народното събрание пред изпълнителната власт, което значи неглижиране на Конституцията и демокрацията ", безапелационен бе националният представител. Той изрази мнение, че неприсъствието на ГЕРБ и Оперативна програма в дебатите значи още преобразяване на Народното събрание в инструмент за гарантиране на изборните триумфи единствено на една политическа партия - ГЕРБ и на техните спътници от Оперативна програма. По думите му това значи още заличаване на опозицията и демонстративен разстрел на демокрацията, това е и доказателство, че е в ход опит за цялостното преодоляване на локалната власт и минаващия през нея финансов и административен запас.
„ Правителството дефинира сума, която прави неосъществим партийния живот. Това значи преустановяване на естествената партийна активност. Това значи и намаляващи шансове за опозицията да бъде чута и да предложи своята опция. За ГЕРБ премахването на дотацията не е проблем - те от дълго време са на хранилка на публичните пари. Огромният финансов и административен запас, контролът над европейските средства, последвани от медийния комфорт и въздействие в корпоративните среди, им разрешава непрестанно възпроизвеждане във властта. Българска социалистическа партия ще продължи този диалог, макар големия напън. Ще разбираем на всички - най-много на европейските ни сътрудници, че сега в страната има развой на пълзяща тирания. Считаме, че на това би трябвало да се даде мощен отпор - както на национално, по този начин и на европейско равнище ", безапелационен бе Стойнев. Той изрази страдание, че народните представители нямат мнение и отсъстват от дебата и още един път акцентира, че от Българска социалистическа партия са имали съответни позиции. „ Явно има парламент, в който не е належащо да се води спор, а просто би трябвало да се натискат копчета. Надявам се ръководещите да си помислят върху това, което се случва и върху политиките, които ще водят оттук насетне. Вече става въпрос за българската народна власт ", заключи Драгомир Стойнев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР