Отсъствал е възпитател в микробуса, който претърпя инцидент с ученици

...
Отсъствал е възпитател в микробуса, който претърпя инцидент с ученици
Коментари Харесай

Възпитател не е пътувал с децата по време на инцидента с училищния автобус

Отсъствал е педагог в микробуса, който претърпя случай с възпитаници в село Слокощица. При него умря водачът, който получи инфаркт, само че избави 13-те ученика возещи се в рейса. По законовите разпореждания наложително с децата би трябвало да има и педагог.

„ Директорите би трябвало да дефинират хората, които ще съпровождат учениците по време на превозването им от вкъщи до учебните заведения и назад. Във въпросният случай ПМГ е имало подписан контракт с частна компания за превозването на учениците.

По време на случая в рейса са били 13 деца, като не са били придружавани от възпитател в нарушаване на вътрешните разпореждания на учебното заведение и на условията на Министерството. В случая педагогът е трябвало да бъде от Началното учебно заведение, учениците на което също употребяват тези рейсове.

Директорката на учебното заведение е потърсила отговорност от съответното длъжностно лице, което е трябвало да съпровожда учениците. От страна на Регионално ръководство по образованието ще се извърши инспекция и ще се подхващат всички ограничения по подготвеност за изясняване на обстановката и търсене на отговорност от шефа та учебното заведение и съответното длъжностно лице ”, съобщи началникът на РУО-Кюстендил Радостина Новакова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР