Отрязана стара слива стана причина за люта съседска свада на

...
Отрязана стара слива стана причина за люта съседска свада на
Коментари Харесай

Стара джанка скара съседите на ул. Сърнена гора

Отрязана остаряла слива стана причина за люта съседска кавга на улица „ Сърнена поляна “ №4 в пловдивския квартал " Кършияка ". Читателка на „ Марица “ алармира за съсед, който отсякъл дървото, без да има нужното позволение.

Дамата описа, че дивата джанката, която е на гърба на жилищния блок, била отсечена от мъж на име Нено Ненов. Мъжът хванал резачката, тъй като дървото пречело на щерка му. Без ​благословията на общината и единодушието на ​етажната благосъстоятелност Нено повалил дървото в неделя следобяд.

„ Всички съседи са възмутени, тъй като нито попита, нито споделя нищо. Отиде и отряза дървото, тъй като пречело на щерка му “, споделя Минка Маринова от първия етаж. Тя изясни, че Ненов даже не живеел в блока. Преди години се изнесъл в село Долна махала. Наскоро обаче дъщерята Веска се върнала от Англия в жилището и се дразнела от клоните, които влизали в терасата й.

„ Попитах го „ Защо го режеш? “, а той сподели „ Защото пречи на щерка ми! “. Нено не съблюдава никакви закони. Искаме да бъде санкциониран! “, отсече яростно Маринова.

По думите <210> в Пловдив всичко се мери с друг критерий. Съседите от петия етаж имали проблем с клон от друго дърво, който им пречи. Тръгнали по каналния ред и чакали към този момент една година новина от общината. Казвали им, че в случай че го отсекат сами, ще ги глобят. А в това време съседът от втория етаж режел на воля.

12-те фамилии, които живеят във входа на „ Сърнена гора “ 4, сами са садили дърветата в региона.

„ Това беше една слива, която комшията до мен посади преди 12-15 години. Диво дърво, което не раждаше плод. Намираше се тъкмо под моя балкон и пречеше “, разяснява упрекнатият Нено Ненов пред репортерите ни.

Той описа, че от 10 години се разправяли за въпросната джанка, само че никой нищо не предприемал. Клоните на сливата влизали в балкона му, а също така по нея се катерили котки.

„ Когато е горещо, вратата е отворена. Случвало се е да лежа на леглото и върху мен да скочи котка. Друга роди на терасата “, изясни секачът на дръвчето.

Според него били в положителни връзки с комшиите, само че от 10 години се молел на Николай, който засадил джанката, да направи нещо. Той обаче отказвал.

„ Признавам си, че в неделя не устоях, отидох и отрязах дървото. Попитах съседа за какво не го е посадил под неговия балкон “, възмути се мъжът. Другите дървета били на 10-15 метра от терасите, а тази слива била на метър и половина от жилището му.

„ Това даже не е парково дърво. Мен щеше да ме бъде позор да се обърна в медиите, тъй като от 10 години никой не си мръдна пръста да реши този проблем “, продължи той. Ненов е някогашен подполковник от Военновъздушни сили и твърди, че не би направил нещо, което не е в полза на хората. В село Долна махала, където живее в този момент, е посадил 60 дървета на двора си.

„ Никой няма право да реже дърво без експлицитната заповед на администрацията, без значение от кого е засадено “, сподели и.д. кмет на регион „ Северен “ Лариса Кътова. Тя благодари на „ Марица “ за сигнала и съобщи, че незабавно ще изпрати екип на адреса, с цел да ревизира случая и да стане ясно би трябвало ли да бъде санкциониран Нено Ненов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР