Отряди за допълнителна охрана ще бъдат изпратени в бразилския резерват

...
Отряди за допълнителна охрана ще бъдат изпратени в бразилския резерват
Коментари Харесай

Бразилия най-после реагира на убийствата на индианци от страна на бракониери

Отряди за спомагателна защита ще бъдат изпратени в бразилския резерват Кана Брава, разгласи бразилското държавно управление, представено от Euronews
В североизточният щат Мараняо има от ден на ден конфликти сред извършители, които изсичат гората и локалното население, което пробва да ги спре, показва БГНЕС. В събота двама души от племето Гуажажара бяха убити и двама ранени, след борба с бракониери.
Нападението стана близо до мястото, на което предишния месец беше погубен прочут водач на племето, който се бореше против изсичането на горите и предвождаше група отмъстители.
Откакто на власт пристигна президента Жаир Болсонаро, в Бразилия има от ден на ден офанзиви против локалните индианци. Болсонаро е на мнение, че правата на коренното население би трябвало да се лимитират, тъй като то е малочислено, а управлява обилни територии. Бракониери прочитат в тези позиции на президента разрешение да работят против индианците.
Министърът на правораздаването Серджо Моро сподели, че е почнало следствие на последните две убийства. Той разпореди изпращането на спомагателни отряди охранители, които са с командировани в Мараняо от 10 декември до 8 март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР