Отряд огнеборци демонстрира на професионалния си празник гасене на пожар

...
Отряд огнеборци демонстрира на професионалния си празник гасене на пожар
Коментари Харесай

Огнеборци спасиха от „пожар” Областната управа в Монтана

Отряд огнеборци показва на професионалния си празник гасене на пожар и избавяне на потърпевши хора от горяща постройка в Монтана. За полигон на занятието си пожарникарите използваха постройката на Областната администрация. Десетки поданици на града край река Огоста се събраха, с цел да следят дейностите на спасителите.
 pogarnikari_montana20180914a  pogarnikari_montana20180914c  pogarnikari_montana20180914d  pogarnikari_montana20180914e
Атракция на демонстрацията станата 6 годишният Демир – внук на пожарникари, който се включи с възторг в акцията на огнеборците.

„ През тази година пожарите и произшествията в област Монтана са доста по-малко от предходната година ”, съобщи шефът на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”комисар Венцислав Райков. В региона до момента са регистрирани 118 пожара с материални загуби по отношение на 220 предходната година, а огньовете в сухи треви и стърнища са 250, до момента в който през 2017 година са били 848. ”Това се дължи освен на метеорологичните условия, само че и на нарасналата просвета и самосъзнанието на хората ”, разяснява Райков. Според него евентуално огромните пожари в Гърция са оказали въздействие за повече нерешителност на хората в България.

Монтанските огнеборци са получили по трансграничен план със Сърбия две леки пожарни за горски пожари, два дрона и безпилотен аероплан за разузнаване на огнени бедствия. През октомври следва образование и взаимно обучение на сръбски и български пожарникари край Монтана. Редовите пожарникари в района са 180, само че сега тече състезанието за нови огнеборци, съобщи комисар Райков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР