“Отровното трио проговори пред испанско издание за случващото се у

...
“Отровното трио проговори пред испанско издание за случващото се у
Коментари Харесай

”Отровното трио” пред ”El Confidencial”: Европа не знае какво се случва с парите й

“Отровното трио ” проговори пред испанско издание за протичащото се у нас. Адвокат Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и пиар специалистът Арман Бабикян дадоха изявление за “El Confidencial ”.
Ето и материалът в испанската медия:

Българският министър председател Бойко Борисов към този момент не знае по какъв начин да спре митингите, които не престават към този момент седмици наред. По улиците на няколко български града стачкуващите излизат и упорстват за оставката на държавното управление и предварителни избори.

Борисов опита всичко: да “продаде” сделката с Европейски Съюз за финансовата помощ за справяне с пандемията като успех, освободи четирима министри, оцеля избор на съмнение, за чийто крах бе авансово уверен. Позова се на националната непоклатимост в подтекста на присъединението на страната към еврозоната. Но нищо не сработи. И трима мъже, които нямат нищо общо между тях на пръв взор, имат огромна заслуга за това.

Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков - юрист, борещ се с корупцията, пиар специалист и интернационален актьор, наречени надменно от проправителствени медии “Отровното трио”. Те се трансфораха в водачи на митингите.

Някои свързват демонстрациите с тези, провели се през ноември 1989 година - митингите, които сложиха завършек на комунистическата тирания. Оформянето на палаткови блокади обаче и привидната им партизанска самостоятелност припомнят доста на френското обществено придвижване от 2016 година, окупацията на “Уолстрийт” и майските митинги в Испания от 2011 година

Демонстрации в България имаше в региона на столичното летище, блокирани са основни кръстовища, в това число и площадът пред Министерския съвет. Блокади има и в други огромни градове.

Основните претенции са оставката на Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Настоява се за провеждането на предварителни избори. Управниците са упрекнати в корупция, корист с европейски средства и даже целеустремен “мек преврат” против президента Румен Радев.

Отровните

“Катедралата “Александър Невски” е най-важният монумент в София. Вратите й не бяха затворени даже по време на боевете на Втората международна война. По време на нашите демонстрации тя беше затворена два пъти. Това е мащабът на протичащото се в България и повода Европа да огледа насам”, декларира Велислав Минеков пред “El Confidencial”.

Минеков е ваятел, който се радва на добър авторитет в страната си и е интернационално прочут - имал е няколко изложения Испания. Познат е и като политически деятел. Описва Борисов като “мафиот”, а държавното управление му като “мафия, която живее на гърба на държавата”. Предупреждава, че Брюксел не е наясно за това какво се случва с парите на Европа. Фондовете не са послужили за възстановяване икономическото положение на България, нито пък за повдигане стандарта на живот.

“Всичко е отишло в джоба на Борисов и доближените му. Това повтаряме непрекъснато. Стига към този момент. Има потребност от избори и ново начало”, показва още Минеков.

“Кръстиха ни “отровното трио” преди повече от три години. Не е нещо ново”, разяснява Николай Хаджигенов.

“Фактът, че продължава да се употребява демонстрира отчаянието на държавното управление и обвързваните с него медии, които би трябвало да прибягнат до офанзиви на “ad hominem “, тъй като са без причини “, показва още юристът.

Хаджигенов е прочут в страната си като човек, който употребява мрежата и личните си уеб сайтове, с цел да дава публичност на порочни практики по време на следствия против корупцията или дейностите на полицията в страната.

Рейдът против офисите на президента в първата седмица на митингите бяха избрани от Amnesty International като полицейско принуждение.

“Какво бихте нарекли страна, в която президентът употребява прокурора и полицията против своите противници и да прикрие свадите му?”

“Борисов е съвършен измамник и актуалният парламент не може да го управлява ", упреква Хаджигенов. Юристът съобщи още, че е било изцяло явен изходът от държавния избор на съмнение през юли.

“Знаем, че министър председателят ще се опита да задържи властта без значение от всичко, по тази причина желаеме предварителни избори ", съобщи Хаджигенов.

Той няма проблем да опише сегашната България като тирания.

Третото перо на “отровното трио” е пиар специалистът арман Бабикян. През последните седмици от демонстрациите той не е толкоз деен. Нямаше опция да взе участие в изявлението и заради организационни аргументи. От 2017 година, когато бяха избрани като „ водачи “ против Борисов, откакто беше избран отново, „ отровните “ са подкрепени от организацията БОЕЦ (Българи обединени с една цел).

Предизвикателството на еврото

А коронавирусът? България не е една от страните с най-лоши цифри: 11 955 доказани инфектирани и 388 смъртни случая в края на този отчет.

Но пик при започване на месец юли накара ръководството да направи крачка обратно към избрани ограничавания, които някои протестиращи интерпретираха като опит на Борисов да употребява заболяването, с цел да прикрие личните си проблеми.

" Протестираме, тъй като нито една стотинка от получените европейски средства, откогато той ръководи, служи за възстановяване на живота на българите. Той ни споделя, че фондът за възобновяване е победа? Ние не му имаме вяра. Ще протестираме с защитни маски и дезинфектант”, декларира една от протестиращите.

По думите на още един от стачкуващите “еврото няма да промени живота в България по никакъв метод, в случай че не се постави завършек на корупцията”.

Превод: Джесика Вълчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР