Отровното трио и движението на Мая Манолова Изправисе.бг поставиха пред

...
Отровното трио и движението на Мая Манолова Изправисе.бг поставиха пред
Коментари Харесай

124-и ден на протест: Борисов ни превърна в заложници на рейтинга си

" Отровното трио " и придвижването на Мая Манолова " Изправисе.бг " сложиха пред Министерски съвет походни кревати под мотото: Леглата не лекуват. Пред стотината протестиращи Манолова сподели, че " всички сме заложници на рейтинга на Борисов. Той не смее да наложи по-ефективни ограничения против covid-19 от боязън за известността си ". Манолова настоя да се вдигне цената на клиничната пътека за лекуване на ковид, тестванията да станат налични и безвъзмездни, да се командироват държавни чиновници в РЗИ, с цел да оказват помощ при управление на карантината на контактните лица, общественият патронаж за възрастните хора да стане по-ефективен. 

  " Изминаха осем месеца. Сегашният министър беше назначен от Борисов като експерт, само че вместо да проработи той излиза и назидателно ни се кара. Ясно е, че Борисов се крие зад бушоните си и по тази причина се беше скрил зад министъра. Трябва да поемат отговорност. За тези осем месеца се ражда едно бебе, а те  родиха безпорядък.  През март можеха да се простят доста неща, в последна сметка светът не беше квалифициран за болестта. Нека си спомним, че при 11 случая на инфектирани беше затворена страната. 10 милионна Гърция при 3 хиляди положителни проби стегна ограниченията. Борисов мълчи при над 4 хиляди положителни теста! Пред кого се прави на добър, ние по този начин и не можем да разберем?! Когато чуете, че има ексклузивен брифинг в неделя вечер, най-вероятно си мислите, че нещо трагично се е случило. Снощи слушахме по какъв начин едни пари ще се раздават. Тези ограничения избавят един неприспособим имидж, ограниченията са опасност за живота на българите и всички хора, които минават през тази страна. Най-ефективното е той да си тръгне и някой да поеме спешната обстановка и знае по какъв начин се избавят спешните обстановки ", съобщи представителка на " Системата ни убива ".

" Обуквите ги има, леглата ги има, само че докторите ги няма. Системата е счупена. Затова направихме този митинг, защото страната е била отбой. Борисов бяга от отговорност, това е отБойко. Подкрепяме мед. сестри и лекарите за тяхната всеотдайна работа. Надяваме се да работят в система, в която хората не са оставени да се оправят както могат ", споделиха от " Отровното трио ". 

Междувременно на митинга дойдоха към 40 мъже, последователи на ГЕРБ и започнаха да крещят към митинга - изчадия, децата на сатаната! Полицията се намеси и раздели двете групи. До физически конфликт не се стигна. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР