Отровният газ фосфин е предизвикал сърдечен арест у починалото 9-годишно

...
Отровният газ фосфин е предизвикал сърдечен арест у починалото 9-годишно
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри подробности за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам

Отровният газ фосфин е провокирал сърдечен арест у умрялото 9-годишно момче в село Кардам, заяви на конференция районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева, която е и наблюдаващ прокурор на досъдебното произвеждане. По думите й дейното вещество в отрова за гризачи, вдишано от момчето, е било в летална централизация, доста над нормите, разказани в профилираната литература, които провокират гибел единствено за 30-60 минути. Прокурорът уточни, че направените експертизи от Военномедицинска академия в София и правосъден доктор са еднопосочни.
Районният прокурор разясни, че отровата е открита зад леглото в дома на детето - в процепи на стената, замазани с тиня. Влажната замазка още повече е предизвикала отделянето на отровния газ и е протекла спонтанна реакция. Детето е било изложено на отровния газ към дванадесет часа.

Малолетното момче умря на 27 октомври, а в болница бяха настанени и две от сестрите му - на 11 и 7 години. Децата към този момент са изписани от лечебните заведения като следва и за тях да бъдат назначени съдебно-медицински експертизи, споделиха от прокуратурата.

Засега не е ясно по какъв начин фамилията се е сдобило със мощната отрова за гризачи, която не се продава свободно. Досъдебното произвеждане се води по член 122 от Наказателния кодекс за причиняване на гибел по несъобразителност и все още няма повдигнато обвиняване на разположение, сподели Йорданка Чанева.

Семейството, в което се отглеждат пет деца, към този момент е настанено със съдействието на обществените служби в предоставено от комшия жилище с доста по-добри битови условия, допълниха от прокуратурата.

Стоп кадър NOVA tv
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР