Отровата, използвана от неизвестния изнудвач, който зарази детски храни в

...
Отровата, използвана от неизвестния изнудвач, който зарази детски храни в
Коментари Харесай

Стана ясно каква отрова е използвал психопатът, заразил детски храни в Германия

Отровата, употребена от незнайния изнудвач, който болести детски храни в Германия и изиска 10 млн. евро до събота, с цел да спре да го прави, е етиленгликол. Това е тип алкохол, който е доста отровен. Представлява транспарантна течност с леко блудкав усет, мазна на пипане, без аромат. Етиленгликолът е съществена съставна част за производството при някои индустриални химични препарати, като антифриз да вземем за пример, както и при за производството на някои типове пластмаса и целофан.

Етиленглоколът е отровен, в случай че се приема вътрешно. 30 мл са рискови за здравето на възрастен човек и могат да доведат до тежко отравяне, а 100 мл са доста проблематични. При децата количествата са по-малки. На отравянето с етиленгликол може да се противодейства с медикаменти”, уточни на специфична конференция Петра Мок от немското министерство за отбрана на потребителите.

По думите ѝ отровното вещество е засечено в пет бурканчета с детски храни. Засегнати са компании от цялата страна. За момента артикули с отровата са открити единствено в Фридрихсхафен, само че не можем да изключим и Австрия и Южна Германия. Всъщност опасността на отровителя е за хранителни артикули в цяла Германия и даже в цяла Европа”, добави зам.-шефът на полицията в Констанц Уве Щурмер.

Той акцентира, че за момента отровни артикули са открити единствено в бебешки храни, само че не може да се счита, че единствено те са обект на офанзивата – става дума за общо за хранителни артикули.

„ Изнудвачът не е споделил кои артикули, в кой район или в кой магазин ще бъдат отровени. Той даже е показал, че ще нападна национални или даже интернационалните клонове на немските производители на храни или магазини”, сподели още на конференцията прокурорът на Равенсбург Александър Богер.

„ Приемаме тази опасност доста сериозно”, акцентира той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР