Отрицателните възприятия за Китай се покачиха през последната година в

...
Отрицателните възприятия за Китай се покачиха през последната година в
Коментари Харесай

В напредналите икономики вярват повече на Си Цзинпин, отколкото на Тръмп

Отрицателните усещания за Китай се повишиха през последната година в доста, достигайки рекордни равнища в редица страни, в това число Англия, Германия и Австралия, откри изследване на Pew Research Center.
Докато все по-неблагоприятното мнение към се управлява значително от убеждението, че страната не се е справила добре с пандемията на, при Америка ситуацията е даже още по-лошо.
Проучването е извършено в 14 страни сред 10 юни и 3 август, като 14 276 респонденти са запитани дали имат позитивна или негативна позиция за Китай, какъв брой добре считат, че Китай е постъпил в битката с пандемията и дали имат доверие в китайския президент Си Цзинпин да постъпи вярно във връзка с международните каузи.
 Китайският президент отговори на Тръмп за обвиняванията поради ковид Китайският президент отговори на Тръмп за обвиняванията поради ковид
В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, което се организира в онлайн формат, китайският президент Си Дзинпин уверено отбрани политиката...
Мнозинството във всяка страна има отрицателни възгледи за Китай, вариращи от 86% в Япония и 85% в Швейцария, които поддържат това мнение, до 62% в Италия. Испанците имат сходно отношение като своите братовчеди от Средиземно море, защото 63% от испанците са имали отрицателно мнение.
Силно отрицателното мнение на Австралия за Китай - 81% са на това мнение - е за отбелязване, защото това число съставлява смяна в мнението на австралийците. През последните няколко години страната имаше позитивно мнение за Китай за Китай, модел, който беше годен и за Холандия и Обединеното кралство.
В Австралия, Обединеното кралство, Германия, Холандия, Швеция, Съединени американски щати, Южна Корея, Испания и Канада отрицателните възгледи доближиха най-високите си точки, откогато центърът стартира да интервюира тази тематика преди повече от десетилетие.
Въпреки че през последното десетилетие усещанията за Китай нормално се движат в негативна посока, тази наклонност внезапно се форсира през последната година, евентуално заради пандемията на ковид, зародила там.
В 14-те страни 61% споделят, че считат, че Китай е приключил неприятно работата си с експлоадирането на заболяването, против 37%, които считат, че страната е свършила добра работа. Единствената друга страна, в която болшинството счита, че Китай е приключил неприятна работа, са Съединените щати, където 84% са имали отрицателно усещане за метода, по който се е справяла с заболяването.
 Си Дзинпин прикани китайците да не разхищават храна Си Дзинпин прикани китайците да не разхищават храна
Китайският президент Си Дзинпин прикани жителите да демонстрират въздържаност във връзка с потреблението на храна и разхищаването ѝ. Тов...
За разлика от това, интервюираните са имали най-вече удобна визия за това по какъв начин Европейският съюз, и техните лични страни са се справили с пандемията: 60% считат, че Европейски Съюз е приключил добра работа, 63% считат, че СЗО го е направила, и 73% приблизително мислят по този начин за личната им страна.
Китайският президент Си Цзинпин също се срина внезапно в оценките за отзивчивост, като минимум седем на всеки 10 респонденти от всяка страна обявиха, че не са му имали доверие да направи вярното нещо във връзка с международните каузи. Холандия имаше минимум неподходящото мнение за президента, като 70% обявиха, че му нямат доверие - макар че този резултат съставлява нарастване със 17 % по отношение на миналогодишния резултат.
Японците бяха най-критични: 84% от японците обявиха, че нямат доверие в него. В Съединени американски щати явно са трансформирали мнението си през последната година, като 27% от хората са трансформирали позитивното си мнение в негативно.
Въпреки това не е минимум известният международен водач. В множеството интервюирани страни хората имат вяра повече на китайския водач, в сравнение с американския президент. Например 78% от германците не са имали доверие в китайската премиера, до момента в който 89% са споделили същото за Тръмп.
Като цяло измежду интервюираните страни 83% от интервюираните нямат доверие на Тръмп, 78% нямат доверие на Си и 73% нямат доверие на съветския президент Владимир Путин. За разлика от тях, болшинство от 76% са имали доверие в немския канцлер Ангела Меркел, а 62% са имали позитивно мнение за френския президент Еманюел Макрон. Отношението към английския министър председател Борис Джонсън беше повече „ на кантар “: 48% обявиха, че имат доверие в него, против 46%, които се изрекоха негативно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР