Отравяне с въглероден оксид е причинило смъртта на петте момичета,

...
Отравяне с въглероден оксид е причинило смъртта на петте момичета,
Коментари Харесай

Отравяне с въглероден оксид е причината за смъртта на петте момичета в Полша

Отравяне с въглероден оксид е предизвикало гибелта на петте девойки, които починаха при пожар в стая за бягство в град Кoшалин в Полша. Със съществени изгаряния в болница е 25-годишен мъж, евентуално чиновник на игралния център. Полските управляващи подредиха ревизия на всички игрални зали и клубове с изключително внимание към евакуационните проекти.

Стаите за бягство, каквито в Полша към този момент има към хиляда, са тип игра - затворените в помещение или постройка би трябвало да разгадаят серия загадки, с цел да излязат. Развлечението е доста известно измежду тийейджърите в страната. Петте девойки - всичките на 15 години - са избрали това развлечение, с цел да отпразнуват рождения ден на едното от тях. Пожарът е избухнал към 17 часа, угасен е за половин час, жертвите са открити едвам тогава.
Рищард Гоншаровски прокурор: По първичните данни може да се каже, че директна причина за пожара е теч от газовите бутилки, употребявани за отопление на стаите в постройката. Четирите отоплителни уреда са били в чакалнята. Огънят е тръгнал оттова и е попречил на служителя, който следи играчите, да отключи врата на стаята.  Пет девойки починаха при пожар в Пет девойки починаха при пожар в "стая за бягство " в Полша
Пет девойки починаха при пожар в Полша. Огънят е обхванал зали за игра от вида "ескейп румс ", при които играчи се пробват да излязат от заключени ста...

Разследват се и други фактори - дребна повърхност на помещението за толкоз хора - единствено седем квадратни метра, отоплителни уреди прекомерно покрай двете кресла, положението на електрическата апаратура. Наличието на евакуационен маршрут е щяло да избави девойките, акцентират огнеборците.

„ В потрес съм. Имам две дъщери, не мога да си показва да си отидат по този начин “, споделя локален гражданин пред медии.

Президентът Анджей Дуда изрече съболезнования на околните. Утре в Кошалин е ден на печал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР