Отравяне от силни препарати срещу гризачи, поставени в стената на

...
Отравяне от силни препарати срещу гризачи, поставени в стената на
Коментари Харесай

Цацаров: Отрова срещу гризачи е причина за смъртта на детето в Кардам

 Отравяне от мощни препарати против гризачи, сложени в стената на стаята, в която е спяло фамилията на умрялото 9-годишното момче в Кардам, е главната версия, по която работят проверяващите.

Това заяви пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров, заяви bTV. 

9-годишният Стефан умря в болница, а две от сестрите му бяха признати в доста тежко положение с натравяне.

Сотир Цацаров заяви, че към този момент са подготвени 3 експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебво-медицинска. Той добави, че всички са станали очевидци на недобрите битови условия на фамилията.

Причината е обвързвана и с тези недобри битови условия, сподели основният прокурор. От жилището на фамилията са конфискувани от отвори в стената химически препарати с извънредно мощно деяние, които се употребяват с промишлени цели за битка с вредители.

Основната версия, по която се работи е, че тези препарати са били употребявани за възможното заличаване на гризачи в самото помещение. Те са били сложени в отвори, които са зазидани с тиня в стената.

Според една от водещите хипотези на специалистите става дума за доста мощно настоящи промишлени токсини в изключителна непосредственост до леглото на детето, изясни Цацаров. По думите му даже от самото поемане на отровата може да настъпи натравяне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР