Отрасловият съвет в образованието реши Министерството на образованието и науката

...
Отрасловият съвет в образованието реши Министерството на образованието и науката
Коментари Харесай

МОН проучва защо учителите не искат да се ваксинират

Отрасловият съвет в образованието реши Министерството на образованието и науката /МОН/ да приготви и осъществя национално анонимно, анкетно изследване измежду педагогическите експерти за аргументите, заради които те не желаят да се имунизират против Covid-19. Това оповестяват синдикалните и работодателските организации в учебното обучение за решенията от състоялия се отдалечен отраслов съвет, представени от Българска телеграфна агенция. 

Предложението за анкетата измежду учителите е на Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ, с ръководител Янка Такева. Отрасловият съвет е упълномощил на МОН да разгласи проучване на социологическа организация по разнообразни въпроси в междинното обучение.

Решено е било Регионалното ръководство на образованието /РУО/ в София-град да създаде протокол за изплащането на контрактуваните, в член 50 от Колективния трудов контракт за системата на предучилищното и учебното обучение от 17 август 2020 година, 30 лв. за компенсиране на разноските за консумативи при образование от разстояние в електронна среда. Този протокол ще се употребява за пример от останалите РУО в страната. Началниците на РУО ще управляват изплащането на тези 30 лв. за компенсиране на разноските за консумативи при електронното образование, с цел да няма ощетени педагогичен експерти.

Отрасловият съвет е решил на всеки три месеца МОН да показва доклад за осъществяването на националните стратегии и на плановете по оперативната стратегия в региона на междинното обучение. Прието е било да се сътвори работна група, която да създаде характерни подходи за идното атестиране на педагогическите експерти и шефовете, което може да е и онлайн. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР