Отрасловият съвет към Министерството на образованието и науката реши новата

...
Отрасловият съвет към Министерството на образованието и науката реши новата
Коментари Харесай

Новата учебна година ще започне присъствено за всички класове и ученици

Отрасловият съвет към Министерството на образованието и науката реши новата 2020/2021 образователна година да стартира присъствено за всички класове и възпитаници в страната. Това заяви ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България Диян Стаматов, който е и шеф на столичното 119-то Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов ".
Отрасловият съвет към МОН е решил също атестацията на педагогическите експерти да бъде отсрочена и да бъде обвързана с инспектирането, като това ще стане не по-рано от 2021/2022 година.
В края на май министърът на образованието и науката Красимир Вълчев разгласи, че не изключва идната образователна година също да стартира отдалечено при възможна втора вълна на COVID-19. „ Ако обстановката е естествена, новата образователна година ще стартира присъствено, което е и най-хубавата форма на образование. Министерството ще бъде готово обаче с още два разновидността. Частично присъствено образование, което ще се приложи в краен случай, тъй като резултатите от него са противоречиви, а рискът е огромен и електронно образование, само че при по-добра организация “, съобщи тогава министър Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР