Отпуснахме 1,612 млн. лева за спешен ремонт на камбанарията на

...
Отпуснахме 1,612 млн. лева за спешен ремонт на камбанарията на
Коментари Харесай

Борисов: Отпускаме 1,6 млн.лв. за камбанарията на храма в Шипка

Отпуснахме 1,612 млн. лв. за незабавен ремонт на камбанарията на храм-паметника манастир „ Рождество Христово “ на Шипка.Това написа премиера Бойко Борисов в профила си във Фейсбук по отношение на решенията на кабинета от днешното съвещание.

Борисов акцентира, че единствено най-голямата камбана в Светата обител е 12 тона, по тази причина когато бие, се чува от връх Шипка до Казанлък. По думите му манастирът „ Рождество Христово “ е един от знаците на българското Освобождение, а скоро ще се празнува паметна 120-годишнина от освещаването на храма.

" Старозагорският митрополит Киприан и финансовият министър Кирил Ананиев ме осведомиха, че за укрепването на храма към този момент има направен проект и през днешния ден одобрихме финансирането. След ремонта манастирът ще посреща многочислените поклонници от страната и чужбина още по-красив и възвишен ", приключва Борисов.

Във видеото към поста пък Борисов акцентира, че камбанарията е единствено с няколко сантиметра по-ниска от тази на " Александър Невски " и десетилетия не е ремонтирана. Гредите обаче били доста остарели, а от вибрациите падали орнаменти. Именно по тази причина била рискова сега и рискът да се срути бил голям.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР