Отпускат се общо 731 437 лева за четири национални програми

...
Отпускат се общо 731 437 лева за четири национални програми
Коментари Харесай

Над 730 000 лева се отпускат за образователни програми

Отпускат се общо 731 437 лв. за четири национални стратегии за развиване на образованието и за в допълнение финансиране на учебни заведения и детски градини. Това реши през днешния ден Министерският съвет.
Ще бъдат отпуснати спомагателни 585 404 лв. за действия по националните стратегии " Осигуряване на модерна просветителна среда ", " Заедно за всяко дете ", " Обучение за ИТ кариера " и " Без свободен час ".
За Национален парк " Обучение за ИТ кариера " се дават 189 500 лв. на две общински учебни заведения. Средствата са предопределени за образование на възпитаници за придобиване на професионална подготовка по специалност " Приложен програмист ".
Обучението е ориентирано към възпитаници в междинни учебни заведения, профилирани гимназии и професионални гимназии, които не се образоват по специалност от професионално направление " Компютърни науки ".
За Национален парк " Осигуряване на модерна просветителна среда ", Модул " Модернизиране на системата на професионалното обучение " се отпускат средства в размер на 55 091 лв.. Те са предопределени за 4 общински учебни заведения за създаването на образователна документи за професионално обучение и образование.
За Национален парк " Заедно за всяко дете ", Модул " Екипи за обсег " се дават 4 198 лв. за командировка на екипите за обсег при реализиране на мярка " посещаване на адрес ", разноски за информационни действия и административни разноски на 37 общински детски градини и учебни заведения.
За Национален парк " Без свободен час " се дават 336 615 лв. за погашение на действително взети образователни часове от учители, които са замествали отсъстващи от работа сътрудници в наложителното предучилищно и учебно обучение и в трета и четвърта подготвителна група за интервала сред 1 юли и 31 октомври тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР