Отпускат още 400 хил. лева за реставрацията на Градската художествена

...
Отпускат още 400 хил. лева за реставрацията на Градската художествена
Коментари Харесай

Увеличават парите за ремонт на галерията на ул. Съборна

Отпускат още 400 хиляди лв. за реставрацията на Градската художествена изложба на ул. " Съборна " 14 в Стария град. Това съобщи кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Веднъж към този момент бе оповестена социална поръчка за обновяването на галерията, само че по оповестената стойност никой не е кандидатствал. Заради това локалната администрация ще усили сумата на поръчката. На сесията на следващия ден старейшините ще гласоподават това нарастване.

Припомняме, че все още сумата за ремонта е обезпечена от локалната администрация и бе на стойност 1.1 млн. лв.. С нарастването ще стане 1.5 млн. лв..

Шедьовърът на Йосиф Шнитер се чака да бъде приключен и да блесне, преди Пловдив да стане културна столица на Европа. А планът за реставрация на галерията е на " Арко студио ". Проектът планува опазване на оптималната достоверност на екстериора - възобновяване на истинските цветове на фасадата, възстановяване на всички елементи с подобаващи материали, замяна на дограмата с нова дървена по съществуващия подробност, опазване параметрите на покрива и т. н.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР