Отпускът никога не ни стига. Сякаш постоянно имаме нужда от

...
Отпускът никога не ни стига. Сякаш постоянно имаме нужда от
Коментари Харесай

Ето колко дни е идеалната ваканция

Отпускът в никакъв случай не ни стига. Сякаш непрекъснато имаме потребност от още няколко почивни дни, в които да се насладим на ваканцията си. Оказва се обаче, че с цел да имаме идеалната отмора, ни трябват тъкмо избрани като брой дни.
Според финландски учени идеалният отпуск, по време на който можем да си починем и да се "изключим " от работните задължения, е сред осем и 11 дни, написа Metro. Здравословното и психическото ни положение внезапно се усъвършенстват след началото на ваканцията ни, като кулминационната точка настава на осмия ден.
Изследователите в университета в Тампере заключват, че в случай че отсъстваме от работа единствено ден-два, това е прекомерно малко време, с цел да се отърсим от напрежението в офиса.
Има обаче и друга причинност, която се показва във обстоятелството, че в случай че почиваме над над две седмици, също има отрицателно въздействие.
Причините са, че започваме да се тревожим за това какъв брой работа се е събрала, до момента в който ни няма и какъв брой по-трудно ще ни бъде да я свършим. Това пък ни пречи да се отпуснем и да се насладим на отпуска си.
Не сме сигурни по какъв начин тъкмо е във Финландия, само че ние доста сполучливо включваме и изключваме работния и ваканционния режим и без проблем можем да почиваме и по три седмици без се тормозим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР