Отпускат допълнителни над 250 млн. лв. за сектора на здравеопазването.

...
Отпускат допълнителни над 250 млн. лв. за сектора на здравеопазването.
Коментари Харесай

Новият здравен министър анонсира повече пари за сектора и медиците

Отпускат спомагателни над 250 млн. лева за бранша на опазването на здравето . Средствата са от бюджета. До края на 2020 година в системата на българското опазване на здравето ще влезе спомагателният финансов запас.
Това оповести новият министър на опазването на здравето Костадин Ангелов, който на брифинг показа ограниченията, които ще се подхващат в помощ на отрасловата му сфера.
Всички знаете, че живеем в страна с зараза от коронавирусна зараза. Всички чиновници, които работят в системата на българското опазване на здравето на получат нарастване на техните приходи ., уточни той.
Ще се отпусне финансиране за апаратурното съоръжение на системата, както и за закупуването на персонални защитни средства и дезинфектанти, стана ясно още от думите му.
За личен състав, ориентирани за повишение на трудовите хонорари на чиновниците на първа линия - с 30% за петте месеца на 2020 г, са отделени спомагателни 12,4 милиона лв. за над 600 индивида. Тази мярка обезпечава едно положително възнаграждение, като е обезпечена и за идната година ", изясни проф. Ангелов.
. Те са за 210 лв. всеки и стигат за 7 нощувки в държавни заведения.
" За НЗОК ще бъдат отпуснати в допълнение 126 млн. лв.. Това ще обезпечи нарастване на всички действия в лечебните заведения на територята на България с 10%. Става въпрос за клиничните пътеки, при недофинансираните процентът ще е по-висок ", уточни още здравният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР